bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Československý tandem. Islanders získali z Buffala Neuvirtha

2. března 2015, 20:02

Michal Sobotka

Michal Neuvirth zažil další přesun. Rodák z Ústí nad Labem se z Buffala stěhuje do New Yorku Islanders, se kterými se podívá do play off. Sabres získali Chada Johnsona a podmíněnou volbu v draftu.

Pět let strávil Michal Neuvirth v jednom týmu, ale během posledních dvou sezon musel dvakrát o dům dál. Letošní ročník začínal jako dvojka v Buffalu, po výměně Enrotha se přesunul do pozice jedničky, ale teď se vrací na post dvojky. Ovšem do týmu, který se letos po právu považuje na kandidáta na Stanley Cup.

Šestadvacetiletý Neuvirth bude krýt záda Jaroslavu Halákovi a od dob Tomáše Vokouna a Jána Lašáka bude mít další tým NHL československou brankářskou dvojici. Sabres v posledních zápasech výrazně zvedli procentuální úspěšnost svých brankářů a právě Neuvirth je toho příčinou.

Buffalo za Neuvirtha obdrželo podmíněnou volbu ve 3. kole 2016 a především brankáře Chada Johnsona. Ten před sezonou podepsal dvouletý kontrakt s Ostrovany, jenže letošní ročník mu nevycházel podle představ. Nejen jeho, ale především Gartha Snowa. Generální manažer Islanders tímto trejdem získal jistotu v brance. Haláka může do konce základní části více šetřit a Neuvirth si svoje odchytá.

Sabres po této výměně dohrají sezonu s brankářskou dvojicí Chad Johnson - Anders Lindbäck a za své výměny sklízí hodně velkou kritiku. Jejich chování totiž výrazně připomíná rok 1984, kdy Pittsburgh dělal doslova vše možné, aby na následujícím draftu vybral z první pozice Maria Lemieuxe.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.