bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Česká show! Pastrňák a Hertl prvními hvězdami utkání, neztratil se ani Krejčí

5. května 2019, 9:30

Jiří Sameš

Noc na neděli, 5. května, musela udělat českým fanouškům velkou radost. Hrály se dva páté zápasy druhého kola play-off National Hockey League, v obou z nich se přitom blýskli čeští hokejisté. Útočníci David Pastrňák, Tomáš Hertl byli vyhlášeni prvními hvězdami utkání.

Na Východě pátý zápas druhého kola sehráli Boston Bruins a Columbus Blue Jackets, na Západě se střetli San Jose Sharks a Colorado Avalanche.

Obě série byly shodně vyrovnané, 2:2. Rozhodnout se tedy mělo o tom, která dvě mužstva se dostanou na dostřel postupu do konferenčního finále, jenž si už mimochodem dokázali zajistit Carolina Hurricanes.

#5: Boston Bruins - Columbus Blue Jackets 4:3 (0:0, 1:0, 3:3)

Bruins v pátém zápase proti Blue Jackets dvakrát vedli o dva góly, avšak stíhačce soupeře neodolali. Zachránil je ale nakonec David Pastrňák, jenž jednu minutu a 28 vteřin před koncem závěrečné dvacetiminutovky zaznamenal vítězný gól.

Pastrňák v utkání zapsal celkem dvě úspěšné trefy, střelecky se totiž prosadil už v čase 51:16. Vůbec první gól duelu v čase 21:39 vstřelil další český útočník David Krejčí.

Dvaadvacetiletý Pastrňák má nyní na svém kontě za poslední dva zápasy tři góly. Návrat do první útočné formace mu tak rozhodně prospěl.

„Je moc pěkné dávat góly. Jako lajna jsme prožili povedený zápas. Navzájem jsme si pomohli, když to bylo nejvíce potřeba," řekl Pastrňák.

„Pastu dnes bylo skvělé sledovat. Chvíli jsme si museli počkat, než se střelecky prosadí, dnes ale zazářil," uvedl na Pastrňákovu adresu spoluhráč, obránce Torey Krug.

„Potřebujeme ho, abychom mohli vyhrávat zápasy. Pokud bude takhle pokračovat, pak nás bude velmi těžké porazit," doplnil.

„Už minulý zápas naše první lajna zazářila, nyní se určitě cítí spolu velmi dobře. Když jsou na ledě, tak jsou dominantní. Soupeř bude mít potíže je zastavit," liboval si hlavní trenér Medvědů Bruce Cassidy.

Bruins tedy aktuálně vedou v sérii proti Blue Jackets 3:2.

„Dnes jsme zapsali velmi důležitou výhru. K postupu ale musíme udělat ještě jeden krok," upozornil Pastrňák.

Šestý zápas mezi Bruins a Blue Jackets je na programu v noci na úterý, 7. května, v Columbusu, Nationwide Areně, od 01:00 SEČ.

Zajímavost: Krejčí k dnešnímu dni celkově v play-off (120 zápasů) vstřelil 35 gólů a zapsal celkem 95 kanadských bodů. Co se gólů týče, jedná se o osmý nejlepší výkon v klubové historii. Jakmile dosáhne na 100 kanadských bodů, stane se pátým hokejistou Bostonu, jenž pokoří tuto významnou metu.

#5: San Jose Sharks - Colorado Avalanche 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Sharks v pátém zápase proti Avalanche prohrávali, bitvu ovšem nakonec zvládli strhnout na svoji stranu. O obrat se zasloužil Tomáš Hertl, který byl autorem obou dvou gólů Žraloků. Vítěznou trefu obstaral v čase 46:26.

Hertl si díky dvěma přesným zásahům polepšil v letošním play-off na osm gólů a celkem 12 kanadských bodů. Hned 11 bodů přitom nasbíral na domácím ledě.

„Myslím, že jsme hráli dobrý hokej po celých 60 minut. Hodně nám určitě pomohl brankář, který předvedl několik skvělých zákroků," řekl Hertl.

„Pokud budu osobní, tak vím, že umím hrát velmi dobře. Jsem si vědom toho, že mě mužstvo potřebuje. V této části sezony musím být prospěšný každý zápas, každou noc," pokračoval.

„Tomáš byl dnes večer fantastický," vysekl Hertlovi poklonu trenér San Jose Peter DeBoer.

„On a Logan Couture zatím podávají výborné výkony. Pokud nastupujete proti týmu, jakým je Colorado, potřebujete na pozici středního útočníka přesně tyhle dva hráče," dodal.

I v této sérii se favorit, tedy Sharks, dostal do vedení 3:2.

„Na další utkání v Coloradu musíme být připraveni. Určitě po nás půjdou tvrdě," hovořil Hertl podobně, jako Pastrňák.

Šestý zápas mezi Sharks a Avalanche je na programu v noci na úterý, 7. května, v Coloradu, Pepsi Center, od 04:00 SEČ.

Zajímavost: Hertl má na svém kontě celkově v play-off už pět vítězných gólů. Vyšší počet si jich v klubové historii Sharks připsali pouze čtyři hokejisté. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.