bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v očekávání: Mazanec vychytal nulu, Pastrňák i Jaškin zaznamenali tři kanadské body

19. října 2014, 20:20

Jaroslav Svoboda

Večer 18. října 2014 se nesl i v zámořské AHL i ve výrazném českém rytmu. Čeští hokejisté hrající v AHL v očekávání pozvánky do nejslavnější klubové soutěže světa o sobě dali vědět. Brankář Milwaukee Admirals Marek Mazanec vychytal svou první nulu v AHL a přispěl k výhře svého týmu v poměru 4:0. Providence Bruins s Davidem Pastrňákem sice nevyhráli, ale český útočník se podílel na jednom bodu za prohru v prodloužení gólem a dvěma asistencemi. Stejně produktivní byl i Jaškin, který navíc získal cenu pro hráče utkání.

Iowa Wild na svém ledě sice přestřílela Milwaukee, ale Marek Mazanec zavřel klec a pochytal všech 29 střel. Český brankář byl nakonec vyhlášen druhým nejlepším hráčem zápasu, protože jeho čisté konto zastínil švédský forvard Viktor Arvidsson, který soupeře sestřelil hattrickem. Českobudějovický rodák si drží po čtyřech startech solidní úspěšnost přes 93 procent zákroků.

Výborný zápas odehrál také útočník Providence Bruins David Pastrňák. Podílel se na všech třech brankách svého týmu, tu první dal, u druhé a třetí, která 5,4 vteřiny před třetí sirénou znamenala prodloužení, si připsal gólové přihrávky. Mezi trio nejlepších hráčů zápasu se pak kupodivu nevešel, ale měl obrovský podíl na bodovém zisku týmu, byť ten prohrál v prodloužení po trefě DeMela. V bodování soutěže je Pastrňák, nováček ligy, na skvělém třetím místě.

Gólově se prosadil také Dmitrij Jaškin, který vstřelil úvodní gól duelu mezi Chicagem Wolves a Lake Erie Monsters. Domácí Chicago vyhrálo 7:2, Jaškin přidal ke gólu i dvě asistence a byl vyhlášen hráčem utkání. Průběh utkání pak narušil Cody Beach, který vyfasoval trest kromě nesportovního chování i za příliš důrazné chování k rozhodčím. Na zápas naopak nebude v dobrém vzpomínat brankář hostů Roman Will, který v brance strávil celé utkání a inkasoval tak plných 7 branek.

V programu dne se objevil na ledě i střední útočník Wilkes-Barre Dominik Uher, ten se do kanadského bodování nezapsal, ale jeho tým vyhrál 4:1. Aktivní Uher však třikrát zkoušel vyzrát na slovenského brankáře St. John's Budaje, ale neuspěl. Opět se však dostal do potyčky s J. C. Liponem, stejně jako v prosinci loňského roku, kdy s přehledem vyhrál Lipon. Petr Straka a jako Lehigh Valley, nováček AHL, nestačili na Adirondack. Ten vyhrál 4:2 i díky dvěma gólům Markuse Granlunda, Straka se do bodování nezapsal.

To se naopak povedlo útočníkovi Grand Rapids Griffins Tomáši Noskovi, který si do statistik AHL zapsal jednu asistenci. Jeho tým vyhrál 4:1, na ledě se objevil i Martin Frk, který olemoval průběh utkání dvouminutovými tresty ve 12. a 53. minutě. Český souboj viděli diváci ve Springfieldu, kam dorazilo Hershey, historicky nejlepší tým soutěže. A hosté vyhráli jasně 4:1, oba čeští zástupci, domácí centr Lukáš Sedlák a obránce hostů Tomáš Kundrátek, se na výsledku bodově nepodíleli. To se nepodařilo ani odchovanci vítkovického hokeje, australskému útočníkovi Nathanu Walkerovi. Všichni tři si však shodně odseděli po dvou minutách na trestné lavici.

Brankář Patrik Bartošák dovedl tým Manchesteru Monarchs k vítězství na ledě Norfolku Admirals, hosté vyhráli 4:2. Bartošák si připsal 24 zákroků. Nepříliš povedené utkání odehrál obránce David Musil, jehož Oklahoma doma prohrála se San Antonio Rampage 4:5, Musil dohrál zápas s bilancí -3 v plus/minus hodnocení. Lépe dopadl jeho spoluhráč, Slovák Martin Gernát, ten zápas dohrál v plusovém hodnocení +1. Jediný gól rozhodl o vítězství obhájce trofeje Texas Stars s Matějem Stránským a Radkem Faksou v sestavě, ani jeden z nich sice nebodoval, ale solidním výkonem se podíleli na výhře nad Uticou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.