bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v naději: Zadina si užívá souhru s kvalitními spoluhráči. A učí se

17. září 2018, 16:00

Jiří Lacina

Ze slušné řádky Čechů, kteří budou během nadcházejících týdnů bojovat v přípravných kempech o místo v některém z týmů NHL, patří s Martinem Nečasem a Filipem Chytilem mezi největší české naděje. Je z nich nejmladší a s nejslavnější ligou zatím nemá vůbec žádnou zkušenost, přesto mu hodně věcí hraje do karet. Jde jen o to nepokazit tréninkový kemp.

Zadina není typ, který by se měl otrkávat někde ve třetí nebo čtvrté lajně. Pokud si nevybojuje místo v některé z prvních dvou formací, klub ho nejspíš odešle na farmu. Taky proto dostává od samého začátku šanci po boku kvalitních spoluhráčů. V neděli, v interním přípravném duelu „červených“ a „bílých“, přeskakoval mantinely se zkušeným Thomasem Vanekem a Andreasem Athanasiouem.

„Dostal jsem se do neuvěřitelné lajny, AA a Vanek,“ pochvaloval si osmnáctiletý Čech. „Je pro mě potěšení s nimi hrát. Odvedu to nejlepší, abych jim stačil. Bude to důležitý zápas, těším se.“

Duel se ze Zadinova pohledu vydařil. Athanasiou je rychlý bruslař, který dokáže vytvořit šanci z ničeho. Čtyřiatřicetiletý Vanek předvádí ve svém věku chytrou hru, se schopností poslat vám puk na hokejku přesně, jak potřebujete. Zadinův tým vyhrál 4:2 a zmiňovaná formace se těšila velké pozornosti detroitských médií. Athanasiou a Zadina se prosadili střelecky.

„Myslím, že odvedli dobrou práci,“ pochválil celý útok trenér Jeff Blashill. „AA má až dosud vynikající kemp. S Vankem se mi líbí. Umí přihrát, takže po jeho boku snadno skórujete. Zadina pravidelně střílí góly. Jeho hra je víc než jen o brankách, nicméně je to typ hráče, který se vyplatí především v téhle oblasti. Zatím to potvrzuje.“

Nedávná zpráva, podle které se Henrik Zetterberg už nebude pokoušet o návrat do NHL, Čechovu šanci na setrvání u Red Wings posílila. V mládežnickém kempu mu to po boku Michaela Rasmussena a Joe Velena docela šlo. Teď jde o to předvést se také v hlavní přípravě dost dobře na to, aby se trenér nebál svěřit Zadinovi místo v sestavě pro ostrá soutěžní utkání.

„Je to skvělá zkušenost. Budu se od těch hráčů učit. Poprvé nastoupím se staršími chlapy,“ říkal rodák z Pardubic pokorně před nedělním duelem. „AA je hodně rychlý, snažil jsem se jezdit s ním. Je to chytrý kluk, dovede mě na ledě najít. To samé s Thomasem. Jsem rád, že jsem s nimi mohl hrát. Pokud dostanu šanci znovu, bude to ještě lepší,“ dodal po zápase.

Čtěte také:

Filip Chytil je na NHL připravený, o pozici u Jezdců ale bude bojovat

Jakub Zbořil by rád následoval příklad Jakea DeBruska

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.