bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v AHL: Zadinův dvougólový duel, první nula Kořenáře nebo Zbořil v NHL

19. listopadu 2018, 14:00

Matěj Mayer

Uplynulý týden se Češi ve farmářské American Hockey League opět prosazovali. Vědět o sobě dali náctiletí a stále se zlepšující talenti Filip Zadina a Martin Kaut. Při velké marodce obránců Bostonu se dočkal premiéry v NHL Jakub Zbořil a Martin Nečas dal první gól v sezoně, po kterém neskončil na ledě. U čeho dalšího byli čeští hokejisté?

Na čelo produktivity Čechů v AHL se nově prodral Filip Zadina. Stačil mu k tomu jeden dvougólový zápas, v němž pomohl Grand Rapids Griffins k výhře nad Rockfordem IceHogs 3:1. A oba góly stály za to! 

Stále osmnáctiletý český křídelní útočník dal v utkání svůj první vítězný gól mezi profesionály. V dalších dvou zápasech ale vyšel bodově naprázdno.

Špatně si nevedl ani jeho spoluhráč Filip Hronek, který za poslední týden v AHL přidal do svých statistik dvě asistence a čeká na další šanci v defenzivních řadách Detroitu v NHL. Povedenou asistenci si připsal po rychlém rozehrání útoku na hůl Chrise Terryho, který skóroval v 7. sekundě zápasu a stanovil nový rekord organizace!

Největší bodový progres však v posledním týdnu v AHL zaznamenal Martin Kaut. V dresu Colorado Eagles si šikovné pravé křídlo připsalo tři body (1+2) ve čtyřech zápasech a jeho výkony stoupají. Dočká se v Coloradu v dohledné době posunu do NHL? 

Právě proti Coloradu se skvělým výkonem předvedl Josef Kořenář. Talentovaný brankář San Jose Barracuda pochytal všech 16 střel týmu Martina Kauta a mohl slavit svou první vychytanou nulu v AHL! Kořenář má výtečnou formu – vyhrál šest ze sedmi utkání a jeho statistika úspěšnosti i průměru obdrženého gólu na zápas patří mezi pět nejlepších v lize.

Adam Musil hraje v San Antonio Rampage ve středu čtvrtého útoku, a nepatří tak mezi pravidelné bodové přispěvatele. V posledním zápase svého týmu se však blýskl pěkným gólem na 2:1, který se nakonec ukázal být rozhodující trefou. Se třemi góly v 16 duelech už nyní vyrovnal svou bilanci z minulé sezony, v níž však stejnou porci nastřílel za 54 utkání.

Mnohem více času na ledě dostává český talent Martin Nečas v Charlotte Checkers. Centr druhého útoku sice v uplynulém týdnu v prvních dvou zápasech nebodoval, v tom posledním o sobě ale dal znovu vědět. Tato pěkná rána na vzdálenější tyč byla jeho druhým gólem ve 13. utkání AHL. Zároveň první gól v této sezoně, při němž vypálil a naupadl.

Druhým nejlepším českým střelcem v soutěži je po Filipu Zadinovi třinecký odchovanec Lukáš Jašek. Jeho dva body (1+1) však nepomohly Utice Comets porazit Hartford s Markem Mazancem v bráně. Mazancův tým vyhrál 6:3, Jašek však českého kolegu překonal tečí 10 sekund před koncem zápasu. 

Právě gólman Marek Mazanec byl jedním z českých hokejistů, kteří byli minulý týden povoláni do NHL. Do zápasu se ovšem nepodíval a už je opět k dispozici Hartfordu. Podobně na tom byl Daniel Vladař, který se z Bostonu vrátil do Providence Bruins. Jediný český „farmář“, který si tak užil premiéru v NHL, byl obránce Jakub Zbořil.

Češi v AHL

Útočníci:
Filip Zadina (Grand Rapids Griffins / DET) – 16 zápasů, 6+4, +/-: -8
David Kaše (Lehigh Valley Phantoms / PHI) – 13 z, 4+6, +1
Jan Kovář (Providence Bruins / BOS) – 10, 4+5, -8
Filip Chlapík (Belleville Senators / OTT) – 12 z, 3+6, 0
Martin Kaut (Colorado Eagles / COL) – 16 z, 3+5, +7
Martin Nečas (Charlotte Checkers / CAR) – 13 z, 2+6, +3
Lukáš Jašek (Utica Comets / VAN) – 13 z, 5+2, -1
Michael Špaček (Manitoba Moose / WPG) – 15 z, 1+6, -11
Lukáš Radil (San Jose Barracuda / SJS) – 10 z, 1+5, +3
Pavel Zacha (Binghampton Devils / NJD) – 4 z, 0+5, +2
Adam Musil (San Antonio Rampage / STL) – 16 z, 3+1, -1
Tomáš Hyka (Chicago Wolves / VGK) – 2 z, 0+3, +2
Kristian Reichel (Manitoba Moose / WPG) – 8 z, 1+0, +1 

Obránci:
Filip Hronek (Grand Rapids Griffins / DET) – 10 z, 1+4, +2
Jakub Zbořil (Providence Bruins / BOS) – 13 z, 2+2, -4
Dominik Mašín (Syracuse Crunch / TBL) – 14 z, 0+3, +3
Libor Hájek (Hartford Wolf Pack / NYR) – 19 z, 0+3, -2
Jakub Jeřábek (San Antonio Rampage / STL) – 6 z, 2+0, +1
Libor Šulák (Grand Rapids Griffins / DET) – 11 z, 0+2, +4
Filip Pyrochta (Milwaukee Admirals / NSH) – 16 z, 0+2, -4
David Sklenička (Laval Rocket / MTL) – 17 z, 1+0, -2
Andrej Šustr (San Diego Gulls / ANA) – 5 z, 0+1, -2 
Michal Moravčík (Laval Rocket / MTL) – 13 z, 0+1, +4
Ondřej Vála (Texas Stars / DAL) – 2 z, 0+0, 0

Brankáři:
Josef Kořenář (San Jose Barracuda / SJS) – 7 z, 6 v, prům. 2; úsp. 92,6 %
Vítek Vaněček (Hershey Bears / WSH) – 7 z, 3 v, prům. 2,41; úsp. 91,8 %
Pavel Francouz  (Colorado Eagles / COL) – 12 z, 6 v, prům. 2,92; úsp. 91,2 %
Michal Neuvirth (Lehigh Valley Phantoms / PHI) – 1 z, 1 v, prům. 3; úsp. 91,2 %
Daniel Vladař (Providence Bruins / BOS) – 8 z, 2 v, prům. 2,85; úsp. 89,7 %
Marek Mazanec (Hartford Wolf Pack / NYR) – 11 z, 4 v, prům. 3,19; úsp. 88,9 %

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.