bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi nahání prestižní trofeje. Kromě Pastrňáka exceluje také Nečas

20. listopadu 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

David Pastrňák pálí dál. Bostonský forvard navýšil o dva góly vedení v tabulce střelců a směle může pokukovat nejen po magické metě 50 tref, ale také po Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra NHL. Individuálního ocenění by se mohl dočkat i další český útočník Martin Nečas, hvězdička Caroliny je ve formě a patří k brzkým kandidátům na Calderovu trofej.

Komu bude patřit cena pro nejlepšího nováčka NHL?

V tuto chvíli je největší favorit jasný, nad všemi ční Cal Makar, ofenzivně laděný zadák z Colorada. Našel se ovšem hráč, jemuž se daří onu propast mezi Makarem a zbytkem zelenáčů čím dál výrazněji umazávat.

"Nečas dělá vše, co je v jeho silách, aby byl závod o Calder Trophy napínavý," píší v The Hockey News. A nepřehánějí.

Kluk z Moravy, jehož cepovali ve Žďáru nad Sázavou a později v Brně, se rozehrál k senzačním výkonům. Za posledních devět zápasů nastřádal stejný počet bodů, ke třem gólům přidal šest asistencí.

V noci na středu se "Neči" trefil do sítě Chicaga, když zakončil brejk "dva na nikoho" po ladné souhře se Švýcarem Ninem Niederreiterem. Náramná branka, od které se Carolina odpíchla k jasnému vítězství 5:2. Čtvrtému za sebou.

Brzy jednadvacetiletý talent na ledě netráví hordy času, kouč Rod Brind'Amour s minutami pro kreativního štírka zachází jako spořivý kuchař se šafránem. Průměrně Nečas za večer odbruslí zhruba 14 minut.

Brind'Amour mu přisoudil pozici pravého křídla ve třetí formaci, vedle Niederreitera a Lucase Wallmarka. A také našel pro Nečase místo při přesilovkách, posílá ho na ně coby člena druhého komanda.

V reálu to ale často vypadá tak, že Nečas stihne v početní výhodě odehrát jen pár sekund, protože led si téměř na celé dvě minuty pronajme parta kolem Sebastiana Aha a Andreje Svečnikova.

Ne, Nečas rozhodně není protežovaný. Přitom se mu ve statistikách blýská parádní bilance 15 bodů z 21 zápasů. "Carolině se vyplácí trpělivost, s jakou k Nečasovi přistupovala," píší v zámoří.

Sám hráč se hokejem momentálně náramně baví. Kličky, chytré přihrávky, častější střelba. A úsměv od ucha k uchu.

V minulých sezonách se pokaždé radoval z titulu, s brněnskou Kometou dvakrát ovládl extraligu, na jaře pak získal v AHL Calder Cup. V kabině si ho v dobrém dobírali, spoluhráče zaujal coby rozený vítěz i "dítě paní Štěstěny".

Nečas by se jistě nezlobil, kdyby mu přála dál a odměnila ho za úmornou letní dřinu. Zase nabíral svalovou hmotu, zlepšoval pohyb i postřeh. Aby si směl sáhnout na Stanley Cup, případně také potěžkat Calder Trophy.

Oba cíle jsou zatím vzdálené, nicméně "Neči" za nimi vykročil velmi rázně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.