bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi a Slováci v akci: Mrázek opět zářil, Hertl dvěma góly pomohl odvrátit konec sezóny

19. dubna 2019, 6:55

Vojtěch Balon

Dva čeští hokejisté se výrazně podepsali na výsledcích nočních duelů play-off. Brankář Petr Mrázek proti Washingtonu inkasoval jedinkrát z jednatřiceti střel a pomohl Carolině vyrovnat sérii na 2:2, útočník Tomáš Hertl pak dvěma góly rozhodl duel s Vegas Golden Knights, a prodloužil tak Sharks sezónu. Oba byli vyhlášeni první hvězdou svých zápasů.

Mrázek za svá záda pustil jen střelu Alexandra Ovečkina, jinak po celý zápas úspěšně deptal střelce Washingtonu. Český brankář se blýskl především v 57. minutě, kdy výborně zasáhl proti pokusu Jevgenije Kuzněcova z bezprostřední blízkosti.

Tomáš Hertl dvěma góly nasměroval San Jose k vítězství 5:2 a snížení stavu série na 2:3. Pražský rodák o sobě dal vědět už ve druhé minutě utkání, kdy si najel na levý kruh a přesnou střelou pod břevno překonal Marca-Andrého Fleuryho v brance Vegas.

Neméně důležitý byl Hertlův druhý gól v zápase. Pět minut před koncem třetí třetiny pětadvacetiletý útočník v přesilové hře dorazil puk do sítě po zblokovaném pokusu Joea Pavelskiho a poslal Sharks do vedení 4:2. O chvilku později mohl Tomáš Hertl dokonat hattrick, jeho další štiplavou ránu ale Fleury jen tak tak stačil zastavit.

Přehled českých a slovenských hráčů, kteří zasáhli do hry:

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 2:1

Petr Mrázek (CAR) — odchytal 60:00 minut, 30 zákroků, úspěšnost 96,8 %
  Jakub Vrána (WSH) — 0+0, 4 střely, čas na ledě 13:55


Winnipeg Jets - St. Louis Blues 2:3


San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 5:2

Tomáš Hertl (SJS) — 2+0, 5 střel, čas na ledě 21:14
Tomáš Nosek (VEG) — 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:14


Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.