bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čekání je u konce! Washington získal první Stanley Cup ve své historii!

8. června 2018, 5:20

Jan Šlapáček

Hlavní město USA je na nohou! Washington dokázal ve třetí třetině otočit pátý duel na ledě Vegas a získal první Stanleyův pohár ve své historii. Capitals porazili Golden Knights celkově 4:1 na zápasy.

Vegas Golden Knights - Washington Capitals

3:4 (0:0, 3:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Schmidt (Smith, Marchessault), 33. Perron (Smith, Miller), 40. Smith (Tuch, Theodore) – 27. Vrána (Wilson, Kuzněcov), 31. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 50. Smith-Pelly (Orpik), 53. Eller (Connolly, Burakovsky).

První třetina pátého zápasu byla jedna z nejopatrnějších v celé sérii a žádnou vstřelenou branku nepřinesla.

Zajímavé věci se začaly dít až ve druhém dějství, kdy skóre otevřel z brejkové situace Jakub Vrána. O chvíli později dokázal srovnat Nate Schmidt, na jehož branku ale téměř okamžitě zareagoval Alexandr Ovečkin. Golden Knights ovšem ještě do konce třetiny dokázali vývoj duelu otočit a po brankách Davida Perrona a Reilly Smith.

Nejzásadnější pro letošní ročník NHL ale byla třetina třetí. V padesáté minutě srovnal Devante Smith-Pelly a rozhodující gól přidal o tři minuty později Lars Eller. Domácí se v závěru ještě pokoušeli vyrovnat, nicméně touha Washingtonu po vítězství byla silnější.

Alexandr Ovečkin se po letech plných zklamání konečně dočkal nejcennější hokejové trofeje na světě. Z té se radují i tři Češi - Michal Kempný, Jakub Vrána a Jakub Jeřábek!

Konečný stav série: 1:4

Conn Smythe Trophy - Alexandr Ovečkin

M. Fleury (VGK) – odchytal 57:56 minut, 29 zákroků, úspěšnost 87,9 %
B. Holtby (WSH) – odchytal 59:57 minut, 28 zákroků, úspěšnost 90,3 %

Tomáš Nosek (VGK) - 0+0, 2 střely, čas na ledě 10:12 
Tomáš Tatar (VGK) - 0+1, 0 střel, čas na ledě 12:08 
Michal Kempný (WSH) - 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:59 
Jakub Vrána (WSH) - 1+0, 2 střely, čas na ledě 15:33

1. hvězda utkání – Lars Eller (WSH)
2. hvězda utkání – Devante Smith-Pelly (WSH)
3. hvězda utkání – David Perron (VGK)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.