bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čekám od sebe i od týmu víc, říká před další sezónou Matt Nieto

11. srpna 2014, 20:45

Jan Šlapáček

Po Tomáši Hertlovi byl nejzářivějším mladým klenotem v sestavě San Jose Matt Nieto. V kanadském bodování nováčků Sharks nakonec skončil těsně za českým útočníkem, přestože odehrál skoro o čtyřicet zápasů více – a i to je pro rodáka z Long Beach možná motivací, aby v příštím ročníku ještě přidal.

„Má očekávání se změnila, chci se víc zapojit, více přispět. V příští sezóně bych rád stavěl na tom, co se mi povedlo v minulé,“ komentuje svých čtyřiadvacet bodů ze 66 utkání.

Deset jich mělo podobu branky, čtrnáct mu započítali za nahrávky. Bývalý americký reprezentant do 18 let, kterého Žraloci draftovali v roce 2011 ve druhém kole, přidal ještě šestnáct trestných minut, v tabulce pravdy má čtyři záporné body. Na ledě trávil v průměru 14 minut za zápas.

Nástup nové generace útočníků znamenal zmenšení prostoru na ledě pro zkušené veterány jako Joe Thorntona či Patricka Marleaua, podle Nieta to ale žádné kontroverze v šatně nevyvolávalo. „Držíme dost pohromadě. Každému z nás jde především o vítězství a udělá pro ně všechno. Každý chápe svoji roli a udělá to, co od něho trenéři chtějí nebo očekávají,“ říká.

Výher rozhodně nebylo v předešlé sezóně tolik, kolik by si v Kalifornii představovali. V základní části sice Žraloci skončili v Pacifické divizi druzí s pětibodovým odstupem za vedoucím Anaheimem, ale v následném play off nevyužili čtyř mečbolů a prohráli s pozdějšími držiteli Stanley Cupu z Los Angeles hned v úvodním kole 3:4 na zápasy.

„Každý v kabině vám řekne, že chce příští rok ukázat víc. To, co se stalo loni, je nepřijatelné. Letos budeme chtít zaútočit na pohár a uděláme pro to všechno,“ slibuje fanouškům Matt Nieto.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.