bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čekají Vegas škatulata kvůli platovému stropu? Dost možná ano

30. května 2019, 9:00

David Zlomek

Není tajemstvím, že vedení Golden Knights čeká v létě náročná práce, způsobená platovým stropem. Ptáte se proč? Nová sezona ještě ani nezačala, ale už teď Rytíři překračují platový strop o 125 tisíc dolarů s tím, že na soupisce mají pouze devatenáct hráčů.

Platy hráčů jsou momentálně na částce 83,125 milionů dolarů. Můžeme od nich ale už teď odečíst 5,25 milionů, které patří Davidu Clarksonovi. Ten hokej nehraje od roku 2016, momentálně je trenérem na střední škole v Ohiu. Tím, že ho Golden Knights umístí na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, získají místo pod stropem, které by Clarkson zabíral, kdyby byl “zdravý”.

Částka mírně přesahující 5 milionů Vegas pomůže pokrýt náklady na finančně nenáročné omezené volné hráče. Tomáš Nosek by mohl dostat něco okolo 1,8 milionů dolarů, Jimmy Schuldt o milion méně. Potřeba bude zaplatit také náhradního gólmana Malcolma Subbana, u kterého se dá předpokládat, že bude brát cca 1,3 milionu.

Pak jsou tady ale dva náročnější hráči. A to výrazně. Jedná se o Williama Karlssona a superstar z KHL Nikitu Guseva.

Karlsson se nejspíše bude inspirovat Brockem Nelsonem, jenž nedávno podepsal smlouvu s Islanders na šest let a 36 milionů. Letos měli podobný počet bodů a Karlsson je o rok mladší, takže by měl dostat o něco málo více. 

Odhadovat smlouvu u Guseva není nic lehkého. Pořád je poměrně mladý (26 let), navíc jeho čísla z KHL jsou ohromná. Na druhou stranu je v NHL neodzkoušený a těžko říct, jak obstojí. Novináři v zámoří odhadují, že Gusev dostane tříletou smlouvu, která mu zaručí 3,5 milionů dolarů ročně.

Jestliže tito dva hráči přijdou Vegas na deset milionů ročně, dostaneme se na necelých 92 milionů dolarů – včetně započítaných kontraktů výše zmíněných (Noska a spol.). Na smlouvu budou ale dále čekat Deryk Engelland, Pierre-Edouard Bellemare, Brandon Pirri a Ryan Carpenter.

Experti věnující se Vegas mají jasno. Pirri se nevrátí a půjde na trh s volnými hráči. Carpenter by mohl zůstat, nicméně na farmě mají Vegas Curtise McKenzieho, který je levnější a hraje podobný hokej jako Carpenter.

Zajímavější je situace okolo Bellemarea a Engellanda. Oba skvělí, co se defenzivy týče, mají áčko na dresu a v kabině jsou velmi respektovaní. Oba se navíc vyjádřili, že by chtěli zůstat. O jejich osudech rozhodnou peníze a jejich ochota ustoupit v jednáních.

Jaké je tedy východisko? Možností je poměrně dost. Golden Knights mohou vyměnit práva na Karlssona a Guseva a ušetřit tak balík. To je ale dost nepravděpodobné. Pravděpodobnější jsou výměny obránce Colina Millera a útočníků Codyho Eakina nebo Ryana Reavese. Tito tři dohromady pobírají přes deset milionů dolarů.

Jak by tedy mohla vypadat sestava?

Jestliže se naplní předpoklady, v útoku asi nebude problém.To znamená, že první dva útoky by měli tvořit Pacioretty-Stastny-Stone a Marchessault-Karlsson-Smith. Dále budou k dispozici například Gusev, Haula, Tuch nebo Nosek.

Obranu bude mít na starost Schmidt, McNabb, Theodore nebo Merrill. Zde, stejně jako v brankovišti, žádná změna.

Pokud nepřijde žádný větší zásah do sestavy a vedení dokáže dojít s volnými hráči k rozumné dohodě, bude cíl jediný. Útok na Stanley Cup.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.