bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina útočí na pátou výhru v řadě, Columbus přivítá silný Anaheim

11. října 2019, 18:30

Jan Vojkůvka

Zámořskou NHL čeká v noci z pátku na sobotu trio zápasů. Svou vynikající formu budou chtít potvrdit hráči Caroliny, kteří po čtyřech výhrách v řadě přivítají na svém ledě Islanders, jimž nepovolili v minulém play off ani jedno vítězství. V dalších zápasech rozjeté Buffalo bude doma hostit Floridu a Columbus si zahraje se silným Anaheimem.

01:00 Buffalo Sabres - Florida Panthers

Florida je spolu s New York Rangers jediným týmem, který si může říct, že ho nijak netíží marodka v hlavním týmu. Mezi zraněnými nemají Panthers žádného hráče, což je rozhodně výhoda oproti například Buffalu, které má mezi marody Conora Shearyho či trio obránců Matta Hunwicka, Brandona Montoura a Zacha Bogosiana (ten je mimo hru už od března).

Co se ovšem formy týče, jsou na tom mnohokrát lépe domácí. Ti vstoupili do sezony výhrou v Pittsburghu, vyhráli také domácí zápasy s New Jersey a Montrealem a pouze na ledě Columbusu prohráli po prodloužení. Na kontě tak mají ze čtyř zápasů hned sedm bodů.

To Florida má ze tří zápasů body dva za domácí výhru nad Tampou Bay. Se stejným týmem Panteři také prohráli a v posledním klání s Carolinou padli vysoko 3:6.

01:00 Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks

Oslabený Columbus, který v létě přišel o několik klíčových hráčů, nečeká v nové sezoně vůbec nic snadného. V Ohiu se prakticky musí začínat od nuly, ale i při přestavbě rozhodně chtějí Blue Jackets sbírat výhry a neprožít rok plný neúspěchu. První pomyslnou vlaštovkou bylo vydřené domácí vítězství nad Buffalem 4:3 po prodloužení.

V dalším utkání se Columbus utká s Anaheimem, který po třech výhrách poznal hořkost porážky a v noci na pátek podlehl Pittsburghu těsně 1:2. V předchozích duelech ovšem vyrovnané duely dokázal naklánět na svou stranu, což se mu dařilo i loni v soubojích s Blue Jackets.

Poslední tři vzájemné zápasy vyhrál a naposledy nedokázal bodovat v prosinci 2017. Tehdy Columbus vyhrál 4:2.

01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders

Posledním zápasem programu v noci z pátku na sobotu bude domácí vystoupení doposud neporažené Caroliny, která se pokusí vybojovat páté vítězství v řadě proti New York Islanders, kteří mají naopak zápasovou bilanci 1-2 na začátku nového ročníku.

Carolina v úvodu sezony dokázala vyhrát tři těsné zápasy, které musely být rozhodnuty až v prodloužení či nájezdech nad Montrealem, Washingtonem a Tampou. V posledním utkání Hurricanes deklasovali Floridu 6:3, když po 22 minutách vedli už 5:0. Na straně druhé Islanders doma porazili Winnipeg, avšak prohráli s Washingtonem a Edmontonem.

Ve prospěch Caroliny nehovoří jen aktuální výborná forma a šňůra čtyř výher v řadě, ale i dlouhodobá úspěšnost ve vzájemných soubojích s Islanders. Ostatně právě tento tým dokázala Carolina porazit jednoznačně 4:0 na zápasy ve druhém kole play off v minulé sezoně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.