bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina může postoupit do finále konference, kdo ovládne pátý zápas v St. Louis?

3. května 2019, 20:00

Šimon Rogner

Prvního postupujícího do finále konference může hokejová veřejnost spatřit v noci z pátku na sobotu. První ze čtyř možností, jak získat poslední vítězství a postoupit dál, totiž na vlastním ledě mají od 1:00 hokejisté Caroliny. Ve druhé sérii se bude hrát o klíčovou třetí výhru, souboj mezi St. Louis a Dallasem je totiž před pátém utkáním vyrovnaný.

01:00 Carolina Hurricanes – New York Islanders

Nebylo tolik lidí, co čekalo postup Hurricanes a Islanders už z prvního kola, pravděpodobně ještě méně ale predikovalo, že Carolina bude po prvních třech zápasech neporažená. To se však stalo a nyní mají svěřenci Roda Brind'Amoura příležitost, jak uhrát postup do finále Východní konference.

Carolina ještě v letošním play off na domácím ledě neprohrála a tuto sérii se pokusí udržet i v dnešním duelu. Žádné změny v sestavě tým nechystá, brankář Petr Mrázek, který odstoupil kvůli zranění z druhého utkání, dnes před ranním tréninkem krátce bruslil, v brance však opět začne Curtis McElhinney.

Neočekávejte ani start útočníka Michaela Ferlanda, jenž se také dnes objevil na ledě, ale podle Brind'Amoura se forvard, který nenastoupil od třetího střetnutí prvního kola, musí cítit „stoprocentně pohodlně“, aby se vrátil do sestavy. Hurricanes nebudou s vítěznou sestavou míchat.

To rozhodně neplatí pro Ostrovany, kteří se poté, co v prvním kole sami zvítězili 4:0, nacházejí porážku od toho, aby sami prohráli 0:4. Pokud by se tak stalo, byla by to nejenom první výhra Caroliny (potažmo Hartfordu) 4:0 na zápasy, ale také první případ od roku 1993, kdy tým v jednom kole zvítězil 4:0, aby byl v dalším stejným poměrem vyřazen. Tehdy se to povedlo hráčům Buffala.

Trenér Barry Trotz se samozřejmě snaží s prohrávajícím týmem něco udělat. Oficiálně to sice zatím neoznámil, avšak podle náznaků se dá očekávat, že Robina Lehnera vystřídá v brance Thomas Greiss. Lehner prožil skvělou základní část a zazářil i v prvním kole proti Penguins, ale Hurricanes nikdy ve své kariéře neporazil. Greiss přitom zvítězil ve třech ze čtyřech duelů základní části proti klubu z Raleighu.

03:30 St. Louis Blues – Dallas Stars

Druhé neméně důležité páté utkání začne o dvě a půl hodiny později v Missouri, kde St. Louis přivítá za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy Dallas. Oba týmy se ve vítězstvích pravidelně střídají – Stars naposledy zabrali ve druhé třetině čtvrtého zápasu a odskočili na skóre 4:1, které už udrželi. Klíčové výkony podaly hlavní hvězdy týmu dvoubodoví Tyler Seguin, Alexander Radulov a Mats Zuccarello, 27 zákroků předvedl Ben Bishop.

V sestavě Stars změny nečekejte – brankoviště bude znovu střežit Bishop –, a větší zemětřesení neproběhne pravděpodobně ani v táboru domácích. Uvidíme, zda obránce Joel Edmundson potřetí za sebou zůstane na tribuně jako zdravý náhradník, brankářem číslo jedna v dresu Blues zůstává Jordan Binnington.

Série je zatím relativně vyrovnaná – Blues mají více střeleckých pokusů při hře 5 na 5 (160:159), Dallas zase celkově více střel na branku (126:117). Rozhodující tak nakonec mohou být speciální formace, v nichž vévodí Stars – využili 3 z 10 příležitostí (Blues 2 z 12) a sami jich (logicky) více ubránili.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.