bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina může mít na dosah pozici divoké karty. Uspět musí na ledě Rangers

8. února 2019, 20:18

Jan Vojkůvka

Po bohaté čtvrteční noci bude tentokrát páteční program patřit v zámoří jen dvěma týmům. Ke svému třetímu vzájemnému měření sil nastoupí hokejisté Caroliny v New Yorku proti Rangers.

02:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes

Program v noci z pátku na sobotu nebude nijak bohatý, rozhodně však ne nezajímavý. Na led Rangers přijedou hokejisté Caroliny, kteří ve druhé třetině sezony předvádí výborné výkony a nejen, že dokázali takřka odmazat veškerou ztrátu na elitní osmičku Východní konference, ale pokud by v New Yorku uspěli, scházel by jim pouhý bod na pozice divokých karet pro postup do play off. 

Oproti deváté Carolině na tom nejsou Rangers tak dobře. Ve Východní konferenci jim patří dvanáctá příčka se ztrátou 9 bodů na osmý Pittsburgh. Ale i jejich pozice a bodový zisk jim ještě dává naděje na postseason. Jen musí ve svých zbývajících 29 zápasech začít sbírat více výher než porážek (aktuálně to mají 23-30, z toho 8 proher po prodloužení/nájezdech).

Domácím se podařilo po dvou domácích porážkách vyhrát ve středu nad Bostonem 4:3 po nájezdech, což byl pro ně velmi cenný skalp. Celkově ale jejich forma není tak dobrá jako v případě Caroliny. Hurricanes si připsali čtyři vítězství z posledních pěti duelů (na konci minulého týdne doma prohráli s Calgary) a po výhře 4:0 na ledě Pittsburghu dokázali udolat v noci na dnešek Buffalo 6:5 po prodloužení. Ještě čtyři a půl minuty před koncem zápasu přitom vedli 5:3, ale vedení neudrželi.

I to, že mají v nohách těžký zápas v Buffalu, může hrát trochu v neprospěch Caroliny, jež by měla nasadit do branky Petra Mrázka. Rangers by se měli znovu spoléhat na Henrika Lundqvista.

V této sezoně došlo zatím ke dvěma vzájemným střetnutím. Na začátku sezony v říjnu vyhrála Carolina doma vysoko 8:5. V polovině ledna pak Rangers svým soupeřům porážku oplatili, když před svými fanoušky zvítězili 6:2.

Marodky obou týmů se příliš nemění. Na straně domácích dál absentují útočník Brett Howden s obráncem Fredrikem Claessonem, na straně hostů by i nadále měl scházet Jordan Staal, jehož trápí dlouhodobě následky otřesu mozku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.