bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina mocně finišuje. Bude to stačit na play-off?

29. března 2017, 11:00

Jakub Prchal

Jde o tým, který v dosavadním průběhu sezóny příliš nevynikal. Pozornosti českých fanoušků se dočkal spíše výjimečně. Přesto ještě stále má o co bojovat. Ano, mluvíme o Carolině Hurricanes. V současnosti ztrácí na postupové pozice čtyři body, navíc se může chlubit ještě jedním zápasem k dobru. To vše sedm utkání před koncem základní části.

Pozice není ideální, ale ani neřešitelná. Záležet bude i na formě Bruins, Lightning či Islanders. Celku okolo Justina Faulka je jasné, že se v našlapané Metropolitní divizi, jejíž součástí je třeba takový Pittsburgh, Washington, Columbus či New York Rangers, musí spokojit s bojem o divokou kartu.

Pokud však zvážíme fakt, že Canes jsou aktuálně mužstvem s nejlepší formou v lize, najednou to s šancemi na vyřazovací fázi nevypadá zle. Už dvanáct zápasů v řadě dokázali získat alespoň bod, z toho osm jich vyhráli. V porovnání s Islanders, největším konkurentem v boji o play-off, si vedou znamenitě. Pro představu, celek z New Yorku si za stejnou dobu připsal pouze pět vítězství.

„Ucítili jsme šanci a uděláme pro to všechno. Pokusíme se nasbírat co nejvíce bodů a uvidíme, zda to bude stačit. Vše je v našich rukou,“ uvažuje nejproduktivnější hráč Caroliny Jeff Skinner. „Ztráta bodu s Detroitem nás všechny mrzí, v konečném důsledku to může rozhodnout. Musíme ale zregenerovat a připravit se na další duel.“

Svá slova potvrzuje hlavně svými individuálními výkony. Od začátku března patří Skinner k nejlepším hráčům v NHL. Pouze jeden hokejista v lize za zmiňované období dokázal nastřílet tolik branek jako on, zároveň patří k nejčastěji bodujícím hráčům. Podle Corsi statistik dokonce vykazuje lepší čísla než Nikita Kučerov, Patrick Kane nebo Sidney Crosby.

Deset bodů zmizelo jako nic

Ještě před měsícem by se však nikdo neodvážil Hurikány tipovat tak vysoko. Na přelomu února a března měli na kontě pouze šedesát bodů a na Toronto jich ztráceli deset.

Pětibodovou ztrátu devět kol před koncem od doby zavedení současného bodování nikdo dorovnat nedokázal, pokud ale jde o čtyři body, v sezóně 2006/2007 šokovali postupem Islanders, kteří zakončili základní část čtyřzápasovou sérii výher, o rok později překvapil i Nashville.

„Disponujeme velice mladým kádrem,“ uvědomuje si trenér Caroliny Bill Peters, jehož svěřenci se v součtu pyšní nižším věkovým průměrem než například Toronto. „I proto máme možná více sil než naši soupeři, děláme ale chyby, které plynou z nezkušenosti,“ hodnotí. Například nejstarším obráncem na ledě v duelu s Bostonem byl pětadvacetiletý Švéd Klas Dahlbeck.

„Máme skutečně z čeho vybírat, jde o zdravou konkurenci, jež v současnosti v týmu je. Pokud si hráči potřebují odpočinout, máme kam sáhnout. Byla by naprostá bomba, kdybychom letos dokázali vybojovat play-off. Uvidíme po osmdesáti dvou zápasech, v první řadě je důležité dokončit základní část,“ dodává Peters. Zda se jim podaří po dlouhých letech opět proniknout mezi elitu, napoví následující dny. Výhrou 4:1 nad Detroitem k tomu ale vykročili správnou nohou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.