bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carlson prožívá životní sezonu, ohromuje i hokejové legendy

9. prosince 2019, 13:28

Matěj Hodoval

Washington v letošní sezoně táhne trochu překvapivé jméno. O kvalitách obránce Johna Carlsona se napříč ligou vědělo už delší dobu, v dosavadním průběhu aktuálně probíhající sezony však předčívá všechna očekávání.

Mašina na kanadské body.

Kdo ho zastaví? John Carlson letos představuje spíše robota, než obyčejného hokejistu. Devětadvacetiletý Američan má po jednatřiceti odehraných zápasech na svém kontě jedenáct gólů a dvaatřicet asistencí. To dohromady dělá čtyřicet tři bodů.

Na obránce dost slušné počínání, že?

Carlson je navíc vůbec nejproduktivnějším hráčem Washingtonu, druhý Alexander Ovečkin zatím stihl posbírat “pouze“ jednatřicet bodů, což činí hned dvanáctibodový rozdíl.

Není tedy divu, že se Capitals nacházejí na prvním místě nejen Metropolitní divize, ale také celé National Hockey League s náskokem tří bodů na druhý Boston.
Vraťme se k samotnému zadákovi. John Carlson má ve své sbírce prsten pro vítěze Stanley Cupu, avšak jedna trofej mu tam schází. Ta individuální. Rodák z Naticku totiž stále postrádá Norris Trophy, tedy ocenění pro nejlepšího obránce sezony. To se ovšem může brzy změnit.

Američan hraje nad očekávání všech, v tuto chvíli je na cestě za 114 body na konci základní části. Je takřka nemožné, aby tak vysoké tempo udržel celý rok, na druhou stranu magická stovka je cílem docela reálným.

A to by byl obrovský počin nejen pro Carlsona samotného, ale pro celou historii zámořské soutěže.

Naposledy totiž zmíněného milníku dosáhl legendární Brian Leetch, jenž v sezoně 1991/1992 skončil se 102 body (22 branek, 80 asistencí).

„Všechno v tuto chvíli funguje v jeho prospěch, takže to bezesporu je reálné. Dostává potřebnou porci minut, má k sobě další střelce,“ líčí sám Leetch. „Je to skvělé, protože to ukazuje, jak se hokej změnil,“ dodává člen Hokejové síně slávy.

Pochvalu na adresu washingtonské čtyřiasedmdesátky přidala i legenda Capitals. „Jde si za stobodovou sezonou. Je to velké překvapení, ale ohromný úspěch. Nevěděli jsme, zda ještě někdy uvidíme zadáka pokořit tuto hranici, nicméně on ji pokoří,“ věří Larry Murphy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.