bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Capitals vyráží na turnaj nováčků, v sestavě jsou dva Češi

3. září 2015, 8:15

Jan Prošek

Florida Panthers, Tampa Bay Lightning a Nashville Predators. Tyto tři týmy prověří na turnaji nováčků, který se koná od 12. do 15. září na Floridě, mužstvo Capitals. Soupiska Washingtonu pro nadcházející akci obsahuje 23 jmen, dvě z nich jsou českým fanouškům výrazně známější než ostatní. Gólman Vítek Vaněček a útočník Jakub Vrána se pokusí zaujmout trenéry.

„Tři zápasy v takto krátkém časovém okamžiku nám dají další informace o hráčích. I oni vědí, proč tu jsou a že po nich chceme maximální výkon a profesionální přístup," pravil kouč Washingtonu Barry Trotz. „Kdybych já byl v roli některého z hráčů, chtěl bych se naprosto jednoznačně předvést v co nejlepším světle,“ dodal někdejší kouč Nashvillu, jehož výběr se na turnaji také představí.

Capitals vyrazí na akci s třiadvacetičlennou sestavou, ve které nebudou chybět ani dva čeští zástupci. Brankář Vít Vaněček už si částečně svůj sen splnil, protože Washington byl už před loňským draftem, kdy si Caps nadějného gólmana vybrali, jeho oblíbeným týmem. „Zahrát si jednou NHL, to byl vždy můj sen. Ale že by to mohlo jít až tak rychle, to jsem opravdu nečekal," říkal tehdy v rozhovoru pro idnes.cz. Nyní dostane šanci, aby předvedl trenérům, jaký pokrok za poslední ročník učinil.

Naopak útočník Jakub Vrána už by letos měl zasáhnout více do dění na farmě. Loňskou sezonu strávil v Linköpingu, ale ve třech duelech se představil za farmu Caps v Hershey. Posbíral pět bodů. Také odchovanec Letňan nechybí na soupisce Washingtonu pro následující turnaj.

Soupiska Washingtonu Capitals pro turnaj nováčků:

Brankáři

Vítek Vaněček, Benátky (Česko, jun.), 2014 draft
Taran Kozun, Seattle (WHL), nedraftován

 Obránci

Madison Bowey, Kelowna (WHL), 2013 draft
Christian Djoos, Brynas (Švédsko), 2012 draft
Alex Basso, Ryerson University, nedraftován
Dan Gibb, University of Calgary, nedraftován
Connor Hobbs, Regina (WHL), 2015 draft
Tyler Lewington, Medicine Hat (WHL), 2013 draft
Keoni Texeira, Portland (WHL), nedraftován
Jonas Siegenthaler, Curych, 2015 draft

Pravá křídla

Riley Barber, Miami University (Ohio), 2012 draft
Kevin Elgestal, Frölunda (Švédsko, jun.), 2014 draft
Miles Koules, Portland (WHL), nedraftován
Derek Deblois, Medicine Hat (WHL), nedraftován
Cole Wilson, University of British Columbia, nedraftován

Centři

Travis Boyd, University of Minnesota, 2011 draft
Caleb Herbert, South Carolina (ECHL), 2010 draft
Trevor Cox, Medicine Hat (WHL), nedraftován
Chandler Stephenson, Hershey (AHL), 2012 draft

levá křídla

Tim McGauley, Brandon (WHL), nedraftován
Liam O’Brien, Hershey (AHL), nedraftován
Jakub Vrána, Linköping (Švédsko), 2014 draft
Nathan Walker, Hershey (AHL), 2014 draft

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.