bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Capitals narazí na Maple Leafs, San Jose se utká s Carolinou. Zvítězí Pens počtvrté v řadě?

16. října 2019, 20:00

Ondřej Mach

Zápasový kolotoč National Hockey League pokračuje pondělním programem, hrát se bude na celkem šesti stadionech. Mezi šlágry patří souboje Washingtonu s Torontem nebo Pittsburghu s Coloradem, důležitá klání ale čekají i Blue Jackets a Sharks.

1:00 Columbus Blue Jackets - Dallas Stars

CBJ: 7. místo v Metropolitní divizi (4 body)

DAL: 6. místo v Centrální divizi (3 body)

Blue Jackets začínají dobu po Panarinovi a Bobrovském. Z dosavadních pěti utkání třikrát prohráli, nutno podotknout, že třeba se silným Torontem nebo Pittsburghem. Kromě toho si ale připsali cenné skalpy suverénního Buffala nebo Caroliny. Problémem družiny trenéra Tortorelly je střílení branek: jedenáct gólů řadí Columbus na dělené poslední místo.

Texaský celek se stále neoklepal z nepovedeného vstupu do ročníku a krčí se na předposledním místě Centrální divize, bod před Minnesotou. Poslední zápas odehráli Stars na ledě Buffala a odešli s porážkou 0:4. Klíčem k bodovému zisku by mohlo být zlepšení přesilových her, Dallas z 22 využil pouze jedinou.

1:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche

PIT: 2. místo v Metropolitní divizi (8 bodů)

COL: 1. místo v Centrální divizi (10 bodů)

Tučňáci se s četnými zraněními vypořádávají dobře, na svém kontě nyní mají tři vítězství v řadě. V sestavě skvěle zaskočili mladíci z farmářského týmu, takový Sam Lafferty zapsal v prvních čtyřech utkáních v NHL 5 bodů (3+2). Úvodní trip vyšel svěřencům trenéra Sullivana na výbornou, Minnesotě i Winnipegu nasázeli 7 branek. Podaří se jim skolit i Laviny?

Colorado je jediným neporaženým mužstvem napříč soutěží. Skvělou formu Avalanche dokládá fakt, že porazili Washington, Boston nebo Calgary. Mančaft táhnou hvězdní Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon, kteří dohromady nasbírali už 17 bodů.

1:00 Washington Capitals - Toronto Maple Leafs

WSH: 3. místo v Metropolitní divizi (8 bodů)

TOR: 3. místo v Atlantické divizi (9 bodů)

Capitals se v pondělí vrátili na domácí led, rozjetému Coloradu ale podlehli 3:6. Z posledních pěti utkání tak hned čtyřikrát prohráli a chuť si budou chtít určitě spravit proti našlapanému Torontu. Začátek sezony zastihl ve velmi dobré formě obránce Johna Carlsona, jenž je s 11 body nejproduktivnějším bekem v lize.

Nad kanadskou metropolí se pomalu začínala stahovat mračna, když Maple Leafs minulý týden prohráli třikrát za sebou. Následně se ale vypořádali s Detroitem a Minnesotou a alespoň trochu si udobřili náročné fanoušky. Ofenzivně velmi silné mužstvo už vstřelilo 28 branek, což je nejlepší počin v NHL.

3:30 Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers

EDM: 1. místo v Pacifické divizi (10 bodů)

PHI: 5. místo v Metropolitní divizi (5 bodů)

Olejáři v pondělí poprvé klopýtli na ledě Blackhawks, to však nic nemění na jejich skvělém startu. Tým těží z produktivity hvězdného dua Connor McDavid a Leon Draisatil, mimo to se může spolehnout i na nejlepšího střelce Jamese Neala. Získá Edmonton šesté vítězství?

Letci zatím odehráli jen čtyři zápasy, přičemž dvakrát odešli jako poražení a dvakrát jako vítězové. Philadelphii najdete na chvostu statistik v počtu vstřelených branek, zároveň jsou však mužstvem, které jich nejméně obdrželo. Tahounem týmu je na počátku ročníku Travis Konecny (3+4).

4:00 Anaheim Ducks - Buffalo Sabres

ANA: 2. místo v Pacifické divizi (8 bodů)

BUF: 1. místo v Atlantické divizi (11 bodů)

Defenzivně laděný Anaheim překonává všechna očekávání a vyhřívá se na druhém místě Pacifické divize. Po výhře nad Columbusem přišla v pondělí porážka s Bruins, kterou čtyřmi zásahy dirigoval David Pastrňák. Základním stavebním kamenem Kačerů je ve výborné formě chytající John Gibson.

Na dlouhodobé předpovědi je ještě brzy, nový kouč Krueger však zatím v Buffalu odvádí skvělou práci. Jeho tým vede Atlantickou divizi a chuť prohry zatím okusil jen jednou. Doménou Šavlí jsou zcela jistě přesilové hry, ve kterých mají skvělou úspěšnost 42,9 %. Pomůže jim hra v početní převaze i proti Anaheimu?

4:30 San Jose Sharks - Carolina Hurricanes

SJS: 8. místo v Pacifické divizi (4 body)

CAR: 1. místo v Metropolitní divizi (12 bodů)

Žraloci se snaží vzpamatovat z bídného vstupu do soutěže a pomoci jim k tomu nemá nikdo jiný než Patrick Marleau. Ostřílený veterán dvěma góly přispěl k vítězství nad Chicagem a tři dny nato se asistencí podílel na zisku dvou bodů proti Calgary. Dokáže bodovat i v duelu s Hurricanes?

Fenomén loňského ročníku pokračuje v krasojízdě, Carolina vede Metropolitní divizi i Východní konferenci. Svěřenci trenéra Brind’Amoura nestačili jen na Columbus, ve zbývajících šesti případěch pokaždé slavili vítězství. O to poslední se vítěznou brankou zasloužil Martin Nečas, Petr Mrázek zapsal první čisté konto a 31 zásahů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.