bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Capitals mohou zapsat šestou výhru v řadě. Lídr NHL přivítá Plameny

11. ledna 2018, 20:30

Jiří Sameš

Zámořská NHL se pomalu ale jistě přesouvá do své druhé poloviny. Dnes v noci najdete na jejím programu celkem tři zápasy. Washington se pokusí v divizním duelu s New Jersey natáhnout svou sérii deseti výher doma! Ve stejnou dobu přivítají také Šavle Modrokabátníky. V akci bude poté také nejlepší mužstvo celé soutěže Tampa Bay Lightning.

01:00 Washington Capitals – Carolina Hurricanes

Capitals jdou do dnešního utkání proti Carolině Hurricanes ve skvělé formě – zvítězili pětkrát v řadě za sebou! Za posledních deset zápasů mají bilanci 7-1-2 a v tabulce Metropolitní divize jim patří s 57 body první místo. Ve středu porazili hokejisté Washingtonu Vancouver Canucks 3:1. První hvězdou utkání byl vyhlášen brankář Philipp Grubauer, který zapsal celkem 37 zákroků! Gólově se prosadili obránce John Carlson a útočníci Lars Eller, Jevgenij Kuzněcov. Svěřenci Barryho Trotze uzavřou dnes v noci sérii tří zápasů doma. Ve své Capital One Areně prohráli naposledy 30. listopadu 2017 s Los Angeles Kings!

Hurricanes dnes uzavírají ve Washingtonu čtyřzápasový trip. Ve Východní konferenci jsou momentálně mimo pozice zaručující play-off. Na Pittsburgh Penguins, který drží druhou divokou kartu na Východě, však ztrácejí pouze jeden bod a mají navíc dva zápasy k dobru. Hurikáni mají na tripu zatím bilanci 1-2-0. Naposledy se představili ve středu na ledě Tampy Bay Lightning a prohráli těsně 4:5. Gól a asistenci si v utkání připsal bek Justin Faulk. O zbylé branky Canes se postarali forwardi Brock McGinn, Sebastian Aho a Elias Lindholm. Gólman Cam Ward čelil 34 střelám soupeře, avšak pětkrát inkasoval.

01:00 Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets

Sabres jsou na Východě stále beznadějně poslední. Ze 43 zápasů získali pouze 29 bodů a na předposlední Ottawu Senators mají ztrátu již deseti bodů! Do dnešního utkání navíc půjdou se čtyřmi prohrami v řadě za sebou. V minulém utkání nestačilo Buffalo na Winnipeg Jets (prohrálo 4:7). Tři kanadské body si při prohře připsali forwardi Jack Eichel (dva góly, asistence), Ryan O‘Reilly (gól, dvě asistence) a Kyle Okposo (tři asistence). Střelecky se poté ještě prosadil Jason Pominville. Mezi tři tyče se postavil Robin Lehner. Po třetí inkasované brance byl však švédský brankář vystřídán Chadem Johnsonem. Sabres následně čeká šestidenní přestávka.

Blue Jackets se drží stále v popředí Východní konference. Nyní mají na svém kontě 53 bodů a jsou zde čtvrtí! Za poslední čtyři zápasy mají bilanci 3-1-0. V úterý zahájili hokejisté Columbusu dvouzápasový trip na ledě Toronta Maple Leafs a zvítězili 3:2 v prodloužení. O výhře rozhodl svou jedenáctou brankou v sezoně Artěmij Panarin. Samotný zápas se pro Modrokabátníky nevyvíjel zrovna nejlépe. Vždyť ještě na začátku 55. minuty prohráli 0:2! Výborné utkání odchytal Sergej Bobrovskij, který předvedl celkem 35 zákroků. Obránce Seth Jones měl ice time 27:53. Další zápas čeká Blue Jackets hned zítra doma s Vancouverem Canucks.

01:30 Tampa Bay Lightning – Calgary Flames

Lightning mají na čele Východní konference osmibodový náskok před Washingtonem Capitals. Ve středu otevřeli sérii tří zápasů doma výhrou 5:4 nad Carolinou Hurricanes. Hattrickem se v utkání blýskl útočník Tyler Johnson! Jeho spoluhráč z druhé útočné formace Brayden Point měl zase tři asistence. Po dvou kanadských bodech (gól, asistence) do statistik zapsali beci Jake Dotchin a Victor Hedman. Druhý jmenovaný strávil na ledě celkem 28 minut a 7 vteřin! Gólman Andrej Vasilevskij si připsal již sedmadvacátou výhru v letošní sezoně. Sérii domácích zápasů uzavřou Lightning až příští pátek (18. ledna) proti Vegas Golden Knights.

Flames jsou v tabulce Západní konference momentálně devátí, přičemž na osmou Minnesotu Wild ztrácejí jen dva body. Svůj třízápasový trip otevřeli ve středu právě na ledě Divočiny, a vyhráli zde 3:2 po prodloužení! O výhře rozhodl krátce po polovině nastavení obránce Dougie Hamilton. V řádné hrací době se před tím střelecky prosadili útočníci Micheal Ferland a Sean Monahan. Na všechny tři góly měl asistenci Johnny Gaudreau. Výraznou měrou přispěl k výhře také brankář Mike Smith, který předvedl 33 zákroků, a zvítězil tak ve čtvrtém startu v řadě za sebou! Ve zbývajících zápasech tripu se Calgary představí na ledě Floridy Panthers a Caroliny Hurricanes.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.