bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canadiens prohráli první duel série gólem z ofsajdu. Je to frustrující, přiznal Therrien

2. května 2015, 10:45

Vojtěch Balon

Nesmírně vyrovnaný úvodní zápas druhého kola vyřazovacích bojů mezi Montrealem a Tampou Bay rozhodl přinejmenším sporný gól Nikity Kučerova ve druhém prodloužení. Proč? Poněvadž těsně před tím, než ranou z mezikruží překonal Careyho Price, se jeho spoluhráč ocitl v jasném postavení mimo hru.

Dravý křídelní útočník Nikita Kučerov se v nočním prodloužení prosadil dokonce dvakrát. Necelé tři minuty po začátku první nastavené periody ale gólmana Habs Price natlačil s pukem do branky, a tak sudí Furlatt mocně rozpažil.

O nějakých dvacet minut později se Kučerov prosadil znovu, a tentokrát už se podle rozhodčích jednalo o regulérní gól (posuďte sami podle přiloženého Tweetu). „Dělali jsme si z Nikity srandu, že je prvním hráčem, který dal v prodloužení dva góly,“ rozdával úsměvy střelec úvodní branky Bolts Tyler Johnson.

Na opačné straně barikády samozřejmě panovala o poznání ponuřejší nálada. „Vyloučení může být sporné a rozhodnutí je čistě na rozhodčích. Ale ofsajd je prostě ofsajd – černé na bílém. Sudí to zkazili, je to frustrující,“ čertil se montrealský lodivod Michel Therrien. Na jeho straně je i hokejové spektrum, v hlasování na webu sportsnet.ca by gól neuznalo hned 82 % čtenářů.

Ukazuje se, že i těm nejlepším arbitrům na světě někdy dělá problémy stíhat a správně posuzovat některé momenty strhujících utkání play-off. Určité míře kontroverze (góly, hity, vyloučení či právě ofsajdy) se nejspíše nevyhneme nikdy, na druhou stranu uznaný „negól“ udělal sérii mnohem zajímavější.

Proč? Bolts v minulém ročníku na Montreal ani zdaleka nestačili a podlehli 0:4 na zápasy, včerejší zářez tak může být předznamenáním mnohem vyrovnanější série. Ať tak či onak, boj o postup do finále Východní konference mezi Tampou a Montrealem bude ještě hodně zajímavý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.