bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cammalleri po návratu exceluje. Byla to noční můra, říká o předešlých dnech

1. prosince 2016, 11:00

Michal Belšán

Ještě necelé tři týdny zpátky měl Michael Cammalleri úplně jiné starosti. Pětiletá dcera útočníka New Jersey Devils totiž onemocněla zápalem plic a musela dokonce podstoupit operaci. Před utkáním v Buffalu tak kanadský útočník tým opustil a poprosil o soukromí. Před čtyřmi zápasy se ale vrátil do sestavy a na veškeré trable zapomněl díky skvělým výkonům, které z něj udělaly druhou hvězdu týdne.

Psalo se 11. listopadu, kdy Cammalleri nebyl na tréninku a opustil tým před zápasem na ledě Buffala. S důvodem se svěřil jen svým nejbližším a přátelům v organizaci Devils. „Je to rodinná záležitost a Mike prosí o respektování jeho soukromí,“ nechtěl situaci více komentovat hlavní trenér John Hynes.

Až o pár dní později vylezlo najevo, že jeho malá Chloe šla kvůli zápalu plic na operaci. Ta byla úspěšná, ale dny to pro čtyřiatřicetiletého útočníka rozhodně lehké nebyly. „Byla to nejhorší noční můra, jakou si dovedete představit,“ řekl Cammalleri. „Máme radost, že se z toho dostane. Moc si vážím podpory všech, kteří nám ji dávali najevo,“ poděkoval i médiím, která plně respektovala jeho soukromí.

Současně tím samozřejmě vyjádřil díky i celé organizaci New Jersey Devils, která mu poskytla tak dlouhé volno, jak jen potřeboval. Do sestavy se vrátil 23. listopadu a byl to návrat par excellence. V utkání s Torontem, které Devils vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech, dal jeden gól a přidal tři asistence.

„Bylo moc fajn se vrátit zpět do týmu a zahrát si zápas,“ řekl tehdy po utkání. „Se spoluhráči v šatně bývá vždy velká zábava, už mi to pomalu začínalo chybět,“ usmíval se starostlivý otec.

Přitom do utkání se vracel poté, co během téměř dvoutýdenní absence strávil devět dní v nemocnici s dcerou. Trenéři ale věřili tomu, že to na jeho výkonech znát nebude. Ono bylo, ale paradoxně v dobrém slova smyslu.

Kromě parádního výkonu v utkání s Torontem válel Michael Cammalleri i nadále. Proti Red Wings přidal další gól a asistenci, posléze na ledě pittsburských Penguins dvakrát skóroval. Celkem tedy během jednoho týdne nastřádal 4 branky a 4 asistence a byl zvolen druhou hvězdou celé soutěže společně s prvním Andersonem a třetím Burnsem. Navíc se trefil dohromady sedmkrát v posledních šesti zápasech Devils.

Cammalleriho branka v zápase na ledě Penguins po asistenci Zachy:

„Cammy nám nechyběl jenom na ledě, ale on je i jedním z lídrů v kabině,“ řekla brankářská jednička Ďáblů Cory Schneider. „Je to jeden z hráčů, který má velké zkušenosti a předává je těm mladým. Vůbec nepanikaří, je to vyrovnaný hokejista,“ vyjádřil se na adresu torontského rodáka hvězdný americký gólman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.