bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary měnilo s Carolinou. Stěhují se Hanifin, Lindholm i Hamilton

23. června 2018, 20:55

Matyáš Krahulík

Tak jsme se přece jen dočkali velké výměny. Calgary získalo z Caroliny obránce Noaha Hanifina a útočníka Eliase Lindholma, zatímco opačným směrem míří forward Micheal Ferland, produktivní bek Dougie Hamilton a mladý prospekt Adam Fox.

Týmy na výměně údajně pracovaly již od rána, ale poslední detaily se jim podařilo doladit až v odpoledních hodinách amerického času. Jedná se o jednoznačně největší trejd v rámci letošního draftu. Obsahuje hned několik velmi známých hráčů, kteří ve svých týmech patřili k největším oporám.

Noah Hanifin byl Carolinou draftován v roce 2015 a od té doby vyrostl v jednoho z nejlepších mladých obránců v lize. Poslední sezóna se mu ale po defenzivní stránce příliš nevydařila. Nakupil sice slušných 32 bodů (10+22), ale ve statistice +/- byl s číslem -20 třetím nejhorším hráčem svého týmu. V jednadvaceti letech má však stále spoustu času na zlepšení.

Společně s ním míří do Calgary švédský útočník Elias Lindholm, který má ve své sbírce mj. zlato z loňského mistrovství světa. Třiadvacetiletý centr má za sebou poměrně dobrý ročník. Vynechal pouhý jeden zápas a do statistik si zapsal 44 kanadských bodů (16+28)

Oběť, kterou pro zisk těchto hráčů musely Plameny učinit, však rozhodně nebyla zanedbatelná. Kanaďan Dougie Hamilton byl v minulé sezóně s 44 body (17+27) jejich vůbec nejproduktivnějším obráncem a dařilo se mu také během přesilových her. V těchto klíčových aspektech by jej ale měl částečně nahradit nově příchozí Hanifin.

Kromě Hamiltona se Plameny vzdaly ještě útočníka Micheala Ferlanda, který letos prožil průlomovou sezónu. Poprvé v jeho kariéře se mu podařilo překonat hranici dvaceti gólů a díky tomu byl čtvrtým nejlepším střelcem svého mužstva. Posledním článkem výměny je prospekt Adam Fox, jenž v současnosti nastupuje za Harvardskou univerzitu.

Důležité je také zmínit, že Lindholm i Hanifin se 1. července stanou chráněnými volnými hráči, takže Calgary s nimi bude muset vyjednat nové kontrakty. Lindholm dosud pobíral 2,7 miliónů dolarů za sezónu, zatímco Hanifinův kontrakt byl přibližně o milion nižší. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.