bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary mělo skvělou sezonu. Pořád je ale prostor pro zlepšení, tvrdí trenér Hartley

21. srpna 2015, 14:51

Michal Sobotka

Loni překvapili, letos budou pod drobnohledem ostatních. Calgary přes léto vhodně doplnilo kádr a bude chtít potvrdit, že poslední účast v play-off nebyla náhodná. „Loňská účast ve Stanley Cupu sice byla skvělá, ale pořád je prostor pro zlepšení," tvrdil v rozhovoru pro TSN trenér Bob Hartley.

Mladému celku Flames loni tleskala celá NHL. Celek z Alberty předváděl dobré výkony, které se nakonec zastavily až ve druhém kole play-off. Trenér Bob Hartley neměl důvod být nespokojen. „Sezona byla výborná, ale už se musíme soustředit na další," řekl. „V Calgary máme vždy velká očekávání, byť se v posledních letech nedařilo je naplnit. Poslední ročník se sice vyvedl, ale já tvrdím, že je neustále prostor ke zlepšení," uvedl.

Právě na této stránce kanadský klub pracoval již přes léto. Důkazem jsou příchody Dougieho Hamiltona nebo Michaela Frolíka, což jsou nejzvučnější posily Flames. „Hamiltonův příchod nám v obraně dává spoustu variability. Je vysoký, navíc pravák a ačkoli je mladý, v NHL už se zabydlel," těšilo čtyřiapadesátiletého kouče. Calgary se nyní může s přehledem pyšnit jednou z nejvíce vyvážených obran v celé soutěži.

Směrem dozadu by jistě mohl pomoci i Frolík. Kladenský odchovanec změnil počtvrté v zámoří klubovou příslušnost. V novém prostředí se jej už nemohou dočkat. „Oblíbili jsme si u něj univerzálnost. Rádi bychom pro něj našli více ofenzivní pozici, než jakou dosud měl. Zároveň jsme si však vědomi jeho schopnosti zahrát velmi dobře dozadu," vysvětloval Hartley, co se vedení klubu líbilo nejvíce na českém útočníkovi. „Podle mě patří mezi nejlepší obousměrné útočníky v soutěži," vysekl poklonu.

Calgary tradičně disponuje mladším kolektivem a hodně prostoru by na ledě mohl dostat Sam Bennett. Ten si loni odbyl premiéru v hlavním týmu, naskočil do jednoho mače v základní části a dalších jedenáct zapsal ve vyřazovacích bojích. „U Sama rozhodne tréninkový kemp. Pokud zůstane v Calgary, rád bych jej nechal hrát na pozici centra," prozradil Hartley. „Mladí střední forvardi často začínají kariéru v NHL na křídle, ale nejsem zastáncem tohoto přístupu. Uvidíme, jestli pro něj najdeme místo," dodal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.