bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary bude na dálku bojovat se San Jose o čelo Západní konference

16. ledna 2019, 20:31

Jan Vojkůvka

Středeční program v zámořské NHL okoření především souboj Calgary Flames a San Jose Sharks o čelo Západní konference. Calgary, jež doma přivítá Buffalo, v případě vítězství uhájí svou pozici na prvním místě. Pokud ale prohraje, a naopak San Jose uspěje na ledě Arizony, dojde na Západě opět ke střídání stráží na samém vrcholu konference.

01:00 Ottawa Senators - Colorado Avalanche

Program v zámoří otevře souboj mezi Ottawou a Coloradem, tedy dvěma týmy, které shodně dokázaly vyhrát jen dva zápasy z posledních deseti a co se týče aktuální formy, patří k nejhorším v lize. Přeci jen o poznání hůře je na tom ale Ottawa, která se propadla na chvost Východní konference a je druhým nejhorším týmem v defenzivě.

Více branek než Ottawa inkasovalo pouze Chicago, které patří zase k nejhorším týmům na Západě. Senators navíc nijak neprospívá, že na marodce je brankář Craig Anderson či obránci Justin Falk a Ben Harpur.

Colorado je sice v Západní konferenci na solidním šestém místě, ale rozhodně také nemají moc důvodů k úsměvům. V posledních týdnech se jim přestalo dařit, vysoko prohráli ve Winnipegu či Calgary, Montreal je dokázal vynulovat. Záblesk naděje přišel v Torontu, na jehož ledě v noci na úterý dokázaly Laviny zvítězit 6:3. 

01:30 Philadelphia Flyers - Boston Bruins

Pokud je řeč o trápících se týmech, pak jednoznačně musí prst padnout i na Philadelphii. Ta má za sebou dlouhou šňůru porážek a k velké úlevě fanoušků Flyers se jejich týmu v posledních dnech zase daří vítězit. Po výhře nad Dallasem sice prohráli na ledě New Jersey, ale v noci na úterý zvládli doma rozstřílet Minnesota 7:4.

Flyers hodně doplácí i na nestabilitu v brankovišti, k čemuž extrémně přispívá marodka, na níž jsou Anthony Stolarz, Brian Elliot a Michal Neuvirth. V dalším utkání se navíc budou muset popasovat se silným Bostonem.

Bruins sice prohráli poslední zápas s Montrealem, ale opírat se mohou o celkově slušnou dlouhodobou formu (zvítězili v 6 z posledních 8 zápasů), i vzpomínky na zatím jediný vzájemný zápas s Philadelphií z této sezony. V říjnu doma zvítězil Boston 3:0. 

03:30 Calgary Flames - Buffalo Sabres

Lídr Západní konference z Calgary přivítá na svém ledě trápící se Buffalo, proti němuž bude potvrzovat roli favorita. Domácí dokázali vyhrát už pět zápasů v řadě, když po výhrách na ledě Philadelphie a Chicaga zvládli i tři domácí zápasy proti Coloradu, Floridě a Arizoně. Přesto před zápasem proti Buffalu počítají menší ztráty a ze hry by měl být James Neal. Menší otazník visí také nad startem Travise Hamonica.

Sabres prohráli v posledních třech duelech a zejména debakl 2:7 v Edmontonu pořádně pocuchal nervy týmu, který v této sezoně věřil, že dokáže být mnohem konkurenceschopnější a v listopadu to i potvrzoval. Od té doby se však výsledkově opět propadl spíše do podprůměru. Oba celky se spolu střetly už v říjnu na ledě Buffala a dva body za výhru 2:1 v prodloužení si odvezli Flames. 

04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

Edmonton se dostal z velké krize, při níž prohrál šestkrát v řadě a podařilo se mu vyhrát čtyři z posledních sedmi zápasů. Oilers sice trápí nevyrovnané výkony a s tím absence nějaké dlouhé šňůry výher, která by je katapultovala na přední pozice Západní konference, ale po výhře 7:2 proti Buffalu si dodali tolik potřebné sebevědomí před zápasem s přímým konkurentem o nejlepší osmičku.

Vancouver je v tabulce na desátém místě hned za Edmontonem a opírat se bude chtít zejména o úspěchy z prosincových vzájemných zápasů, v nichž hosty porazil doma i venku shodně 4:2. Canucks se navíc podařilo v posledním utkání proti Floridě (5:1) ukončit nepříjemnou sérii tří porážek v řadě a na domácím ledě budou chtít své zlepšení potvrdit.

04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks

San Jose má za sebou těžký, ale zároveň velmi úspěšný domácí zápas proti Pittsburghu, který porazil 5:2. Sharks tím prodloužili svou vítěznou šňůru už na 7 zápasů a co víc, především se jim podařilo zvítězit v 9 z posledních 10 duelů. I díky tomu prohání na čele Západní konference Calgary, které, pokud by dnes neporazilo Buffalo, mohlo o svou vedoucí přijít. San Jose k tomu potřebuje ale ještě jednu důležitou věc - porazit Arizonu.

Coyotes se v posledních dnech hodně dařilo a podařilo se jim porazit doma Rangers a venku Vancouver i Edmonton. Až poslední střetnutí na ledě Calgary jim přichystalo nepříjemný pád v podobě debaklu 1:7. Arizona však opět dokázala prokázat, že potenciál rozhodně má, a jediné dva její problémy jsou velká nestabilita výkonů a široká marodka, na níž jsou hráči jako Dvorak, Demers, Grabner, Schmaltz, Richardson nebo brankářská jednička Antti Raanta. 

Proti San Jose v této sezoně naskočili Coyotes do akce už dvakrát a zatímco v první polovině prosince doma prohráli 3:5, těsně před vánoční pauzou dokázali na ledě Žraloků vyhrál 4:3 po prodloužení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.