bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Být tady s těmihle kluky, to je zážitek, hodnotí MS U18 Peyton Krebs

23. dubna 2019, 13:19

David Sokol

(UMEA, od našeho zpravodaje) Jeden z největších talentů pro nadcházející draft do NHL a kapitán kanadského týmu na MS U18 ve Švédsku v jedné osobě, to tvoří Peytona Krebse. Jak hodnotí svou úlohu lídra, jak jej podporují v kariéře rodiče, či zdali se těší na příští MS U20, které se bude konat v České republice?

Peytone, ty hraješ za Kootenay Ice v WHL, jaké máš dojmy z ligy?
Je to už můj druhý rok v WHL a zatím to bylo skvělé. Je na nic, že jsme se nedostali s týmem do play off, ale tady na mistrovství to je takové druhé play off a být tu s těmihle kluky, to je zážitek.

Jak v Kootenay, tak tady na šampionátu jsi kapitánem týmu. Je pro tebe těžké být lídr na ledě i mimo něj?
Většinou spíš předvedete na ledě to své, a pak to jen přenesete do kabiny. Tady v kanadském týmu je spousta žhavých prospektů a já si myslím, že by každý z nich mohl být kapitán. Ale je opravdu skvělé mít možnost takhle týmu pomoct.

Podporují tě rodiče v tvé hokejové kariéře?
Rozhodně, jsou to moji největší fanoušci (úsměv). Tady ve Švédsku sice být nemohli, ale doma v Kanadě to sledují. Jsem nesmírně vděčný, že je můžu mít ve svém životě, stejně jako mého bratra a sestru, jsou opravdu výjimeční.

Jsi jeden z nejlépe hodnocených prospektů pro letošní draft do NHL, jaká máš před ním očekávání?
Pořád to je až za dlouho, soustředím se na hokej. Ale je fakt super mít možnost být vybrán v draftu do NHL.

Mluvil jsi už s nějakými skauty?
Ano, už v průběhu sezony, abychom se tak nějak poznali. Tyhle rozhovory jsou fajn, ale teď se hlavně musím soustředit na svou hru.

Myslíš si, že by ti mohl tento šampionát pomoct v konečném umístění?
Určitě, musíte ze sebe vydat to nejlepší a hrát na maximum, aby skauti viděli, co můžete přinést jejich týmu. Jen se tím nesmíte příliš zabývat a hrát naplno.

Příští rok se bude v Česku konat mistrovství světa U20, těšíš se na něj?
Těším, ale to taky bude ještě celkem za dlouho, takže na sobě budu tvrdě pracovat a doufám, že se tam dostanu.

Děkuji za rozhovor.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.