bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Byli jsme přehnaně sebevědomí, pořád jsme hledali něco extra, zní z tábora Lightning

12. dubna 2019, 13:35

Jiří Sameš

Tampa Bay Lightning v noci ze středy 10. na čtvrtek 11. dubna prohráli úvodní zápas čtvrtfinálové série s Columbusem Blue Jackets 3:4. Po první třetině přitom měli třígólový náskok. Těžká porážka by měla nejlepšímu celku základní části posloužit jako budíček.

Úvodní perioda prvního utkání mezi Lightning a Blue Jackets byla jasnou záležitostí. Bolts na ledě dominovali. Puk měli na svých hokejkách. Soupeře k ničemu nepustili. Výsledkem byl náskok 3:0 a střelecká převaha 13:6.

Po první dvacetiminutovce o osudu zápasu zřejmě nikdo moc nepochyboval. Jenže se stalo něco naprosto neočekávaného.

Modrokabátníci se během prostředního dějství dostali do hry. V závěrečné části poté nejprve dokázali smazat svou ztrátu, aby následně dokonce poskočili do vedení. Pět minut a 55 vteřin před koncem využil přesilovku obránce Seth Jones.

Těsný náskok hokejisté Columbusu zvládli udržet a nakonec si tedy na své konto připsali velmi překvapivou výhru.

Tampa naposledy prohrála utkání, ve kterém vedla o tři góly, 18. prosince 2015 (proti Washingtonu Capitals). Během play-off takto komfortní náskok ztratila vůbec poprvé v historii.

V šatně Blesků pochopitelně panovalo z výsledku rozčarování.

„Myslím, že jsme si včerejší zápas prohráli sami," řekl ve čtvrtek novinářům hlavní trenér Lightning Jon Cooper.

„Chtěli jsme je jednoduše zničit, než abychom se soustředili na zadní vrátka. Když si vypracujete slibný náskok, musíte myslet také na defenzivu. Zbytečně jsme si přitěžovali," doplnil.

„Byli jsme možná až moc přehnaně sebevědomí," konstatoval útočník Alex Killorn, střelec prvního gólu letošního play-off.

„Příště si musíme uvědomit, že když vedeme 3:0, tak úplně nepotřebujeme přidávat další góly. Jde zejména o to, náskok ubránit," dodal.

Místo jednoduchých přihrávek Bolts hledali ve hře složitosti. Příkladem může být hned první gól Modrokabátníků, který vsítil útočník Nick Foligno.

Obránce Ryan McDonagh se snažil přihrát přes tři hokejky do dobré střelecké pozice obránci Eriku Černákovi. Nahrávku však vystihl útočník Josh Anderson a Foligno se následně dostal do samostatného úniku, který dotáhl až do úspěšného konce.

„Jejich první gól je dokonalým příkladem toho, jak jsme se ve hře snažili hledat něco extra. Vůbec jsme to přitom nepotřebovali," uvedl Cooper.

Tampa chybovala například i při gólu na 3:3, když hrála dokonce přesilovku. Zaváhání si neodpustil ani třeba obránce Victor Hedman, loňský vítěz Norrisovy trofeje.

Columbus potrápil favorita už loni, když se v prvním kole vyřazovacích bojů utkal s Capitals, s budoucími šampiony. Z jejich ledu si přitom na úvod odvezl dvě výhry.

Dokáže se tedy mužstvo ze slunné Floridy poučit ze svých chyb?

„Pokud chceme uspět, musíme hrát naplno celých 60 minut. V průběhu sezony jsme s tím měli problémy, ale i tak jsme dokázali soupeře přelstít dovednostmi," podotkl Killorn.

Druhé utkání série mezi Lightning a Blue Jackets je na programu v noci na sobotu, 13. dubna, od 01:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.