bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Byli jsme biti, vědí v Calgary. Lucic nám pomůže, vidí Gaudreau řešení

11. srpna 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

Sám toho se svou postavou u mantinelu mnoho nezmůže. Navíc tvrdou hru zkrátka nemá v krvi, povahou je krotký. O to více Johnny Gaudreau vítá příchod známého „řezníka“ Milana Lucice. „Hledali jsme někoho, kdo nám přidá na důrazu, a Milan přesně tohle splňuje,“ je hvězdný Američan nadšený z nedávné výměny mezi Calgary Flames a Edmonton Oilers.

Calgary důraz opravdu chyběl, vždyť se 1233 bodyčeky byly Plameny nejhorší v celé NHL.

A nepochybně na svou měkkost doplatila parta kolem kapitána Marka Giordana ve vyřazovacích bojích, v prvním kole jednoduše coloradští Avalanche rozvěsili Gaudreaua, Seana Monahana, TJ. Brodieho a další po mantinelech.

Gaudreau, byť podobné hře neholduje, si dokonale uvědomuje, jakou zbraň  Flames v Lucicovi získali a jaký přínos jednatřicetiletý Kanaďan pro Calgary znamená.

„Na ledě je jeho přítomnost znát mnohem více, než si mnozí představují. Když máte v mančaftu někoho, jako je Milan, je to obrovská pomoc. Chodí do rohů, sráží se, cpe se před branku. Přesně tohle jsme potřebovali,“ přemítá Gaudreau pro NHL.com.

Tucet.

Právě tolik hitů rozdal Gaudreau v minulé sezoně.  175 centimetrů vysoký borec má zkrátka jiné přednosti, nadpozemsky šikovné ruce a mimořádný přehled o dění na ledě. Ostatně Jaromír Jágr o něm říkával, že je hokejovým Messim.

Ostatně byl to zrovna Gaudreau, kdo pro něj přichystal poslední trefu v NHL.

Lucic v ročníku 2018/2019 stihl uštědřit 259 bodyčeků. Fyzický hokej, to je jeho doména. Nenajdete v NHL příliš hokejistů, ze kterých by šel větší strach a kteří by svým tělem dokázali určovat ráz hry.

Lucic přitom není pouhý brousek. Díky tomu, že hokejku nefasuje jen kvůli tomu, aby neměl prázdné ruce, zvládá odehrát velké porce minut. A když mu to zrovna „lepí“, nastřílí i přes 20 gólů za sezonu. Jeho maximem je pak 30 tref ze životní sezony 2010/2011, na jejímž konci se mazlil se Stanley Cupem.

Populární „Looch“ ví, jaká cena se platí za titul "šampion NHL". I díky tomu bude na nové adrese užitečný.

„Calgary je teď stříbrnému poháru zase blíž,“ věří Gaudreau, že (nejen) Lucicův příchod se Plamenům vyplatí a dovede je k vysněnému cíli.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.