bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Byla to od něj srabárna, říká Mrázek o Thorntonově zkratu

6. prosince 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Vychytal výhru, kryl všechny tři nájezdy, stal se třetí hvězdou večera. Přesto je Petr Mrázek po zápase se San Jose středem pozornosti novinářů i fanoušků kvůli něčemu jinému. Jednička Caroliny se totiž ve druhé třetině ocitla na zádech na ledové ploše, to když se český gólman skácel po nečekané ráně od Joea Thorntona.

Je hrající legendou.

A proti Hurricanes opět ukázal své nejvytříbenější umění. Thornton, jeden z nejlepších tvůrců hry v dějinách NHL, náramnou přihrávkou vyzval ke skórování Marcuse Sörensena. "Měl jsem to snadné, stačilo puk doklepnout do sítě," pochvaloval si dlouhovlasý Švéd.

Pro Thorntona šlo o 1075. asistenci v kanadsko-americké profilize.

Jenže o čtyřicetiletém veteránovi se teď mluví hlavně kvůli tomu, jak neudržel nervy na uzdě a sestřelil Mrázka. Jako by si tváří tvář ostravskému rodákovi rozpomněl na své mladší já, kdy rok co rok stihl tři, čtyři bitky a často se rval s pořádnými hromotluky.

Jeho rána do Mrázkovy masky každopádně byla nepatřičná, klidně můžeme mluvit o zkratu.

"Byla to od Thorntona srabárna," povídal po vítězném zápasu sedmadvacetiletý brankář. "Nelíbilo se mi, že mě sekl přes lapačku, tak jsem se po něm ohnal. Pak mi dal pěstí. Nezachoval se férově, ale na druhou stranu jsme získali přesilovou hru," dodal.

Mrázek si dokonce svým způsobem pochvaloval, že k incidentu s ikonou Sharks došlo.

"Popravdě řečeno mě to dostalo více do hry. Ještě více jsem chtěl klukům pomoct svými zákroky k vítězství," přiblížil svůj pohled.

Byl v dobrém rozmaru, vždyť podal výtečný výkon a ještě se vyhrálo. Mrázek se blýskl 28 zákroky,  navrch zůstal neprůstřelný při nájezdech. "Ty mě hodně baví, je to prostě kdo s koho. Fanoušci mají nájezdy rádi a je to zábava i pro nás gólmany," prohodil bronzový medailista z MS 2012.

Od publika v PNC Areně si za svou hru opakovaně vysloužil skandování "Pe-tr, Pe-tr, Pe-tr", diváci ho povzbudili, také když se zvedl z ledu po Thorntonově úderu.

Naopak "Jumbo Joe" si vyslechl bučení, nejprve při cestě na trestnou lavici, pak opakovaně během zbytku utkání a také na cestu do kabin.

V poslední době mu hořké zkušenosti přibývají.

Kromě toho, že se San Jose nedaří (Žraloci jsou mimo elitní osmičku Západní konference), sám nevyniká. Stále v této sezoně čeká na gól, v hodnocení účasti na ledě je na -6. A ve středu ho setřel Tom Wilson, zlý muž washingtonských Capitals, když vousaté legendě připomněl, že stále nezískala vysněný Stanley Cup.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.