bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buffalo ulovilo Veseyho a chystá pro něj smlouvu. Vzdorovitý talent ovšem má zcela jiné plány

24. června 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Původně měl v play-off střílet góly za Nashville, GM David Poile plánoval dravého útočníka vytáhnout jako eso z rukávu a dal takové vizi přednost před příchodem posil během přestupové uzávěrky. Jenže Jimmy Vesey vše viděl jinak, Predátorům na kontrakt nekývl a naopak oznámil, že se hodlá vydat na hráčský trh. Veřejným tajemstvím se stalo, že pokukuje po dresu Bostonu. Medvědem byl již jeho otec Jim, on sám hrál za harvardskou univerzitu. Jenže pak do hry vstoupilo Buffalo.

Patrně pod vidinou toho, že Vesey neodolá příležitosti nastupovat po boku Jacka Eichela, svého spoluhráče z americké reprezentace, a jednoho z nejslibnějších hokejistů současnosti, přivedl k Niagarským vodopádům třiadvacetiletého rebela GM Tim Murray. "Měl i jsme čtyři volby ve třetím kole, tak proč to nezkusit?" obhajoval výměnu práv na Veseyho za třetí výběr v blížícím se draftu.

Vesey i Eichel pocházejí z Massachusetts, zastupuje je i stejný agent, více pojítek mezi oběma ovšem nehledejte. Zatímco Eichel s radostí oblékl trikot Šavlí, jeho krajan se k tomu samému uvolit nechce, Raději by působil jinde, doma v Bostonu. Chce jít v otcových stopách, možná navázat na Dylana Larkina, který se stal "lokálním hrdinou" v Detroitu a v celém kraji zvaném Michigan.

Navíc dobře vidí, že Medvědi mají ve své ofenzívě místo pro hráče jeho ražení. A to ještě hrozí, že odejde Loui Eriksson. Murray mu sice také slibuje místo v top 6, tedy v jednom ze dvou elitních útoků, jenže Vesey zkrátka nemá zájem, Alespoň podle čerstvého vyjádření od Petera Fishe, Veseyho zástupce se nechal slyšet, že nadaný forvard s vůdcovskými kvalitami dál plánuje odejít na hráčský trh.

Zdá se tedy, že Buffalo zbytečně vyplýtvalo třetí výběr za hráče, který nikdy neoblékne "uniformu" Sabres. Třeba ale ještě změní názor, obě strany mají čas na uzavření dohody do poloviny srpna, až v tu chvíli se z Veseyho může stát volný agent. Zatím je jasným vítězem celé transakce Nashville, Predatoři dostali na zpět přesně to, co je Vesey před čtyřmi lety při vstupním draftu stál.

Třetí "pick". Ten Murraymu ovšem nijak zásadně chybět nebude. O víkendu bude volit celkem 11krát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.