bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buffalo možná bude muset k arbitráži, Rodrigues chce pořádně přidat

22. července 2019, 19:00

Šimon Rogner

O historii arbitráže i útrapách, které jí v minulosti provázely, si toho můžete přečíst hodně – tady nabízíme jeden z našich dřívějších článků –, nic ale nepřekoná to, když se k nějakému arbitrážnímu řízení dostaneme i v současnosti. Andrew Copp a Winnipeg si to už u nezávislého soudce odbyli (na výsledek se čeká 48 hodin) a na řadě by brzy mohli být Evan Rodrigues s Buffalem.

Na údajný rozdíl mezi představovaným ročním platem v táborech Coppa a Jets – ten má činit 1,4 miliónů – sice útočník Evan Rodrigues a zástupci Buffala těsně nemají, přesto je 1,15 miliónové manko natolik výrazné, že je dost možné, že na úterní plánované slyšení v Torontu nakonec dojde.

Abychom byli konkrétnější – Rodrigues, který si v minulé sezóně s devíti brankami a 20 asistencemi v 74 utkáních stanovil nová kariérní maxima, si řekl o roční plat ve výši 2,65 miliónů dolarů. To je o 2 milióny více, než bral doteď, a o 1,15 miliónů více, než kolik jsou zatím ochotní připustit Sabres. S čísly přišel novinář televize Sportsnet Elliotte Friedman.

Generální manažer Jason Botterill počítá s pětadvacetiletým Kanaďanem na pozici třetího centra za Jackem Eichelem a Caseym Mittelstadtem (případně Marcusem Johanssonem), na které nastupoval už v minulé sezóně. Potenciál v něm přitom bezpochyby dřímá – 29 bodů s časem na ledě pod 16 minutami za zápas a 41% podílem nasazováním na vhazování v útočné třetině není vůbec špatný výkon.

Je však otázkou, zda se jedná o výkon hodný 2,65 miliónů dolarů za rok. Pro Buffalo to je otázka vskutku důležitá, protože klub má momentálně pod platovým stropem lehce nad 5,1 miliónů volného místa a kromě Rodriguese potřebuje podepsat ještě tři omezené volné hráče (RFA).

Ti všichni by navíc také mohli dojít k arbitráži – útočník Remie Elie (v uplynulém ročníku 735 tisíc), brankář Linus Ullmark (750 tisíc) a obránce Jake McCabe (1,6 miliónů) mají slyšení naplánovaná na první sprnové dny.

Rodrigues a jeho agent se se zástupci Buffala mohou před nezávislým soudem střetnout už v úterý, a přestože času na to ustoupit a dojednat kompromis mají obě strany dostatek, rozdíl se zatím zdá příliš velký.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.