bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Budoucí hvězdy NHL v Česku. Kdo se představí na Hlinkově memoriálu?

6. srpna 2017, 13:00

Matěj Mayer

Neoficiální mistrovství světa hráčů do osmnácti let, kterým je nazýván Memoriál Ivana Hlinky, odstartuje už v pondělí. Fanoušci v Česku a na Slovensku budou moci na vlastní oči sledovat nadějné hokejisty, o nichž později budou číst ve zprávách z NHL. Na tuzemském turnaji, který se však pro příští rok přestěhuje do Kanady, se v minulosti představili borci jako Crosby, Ovečkin či MacKinnon. Kteří hráči z letošního ročníku 2000 by se mohli stát hvězdami?

Joe Veleno – Kanada

Při absenci Rasmuse Dahlina, Andreje Svěčnikova a Filipa Zadiny bude kanadský centr Joe Veleno největším tahákem šampionátu. Kromě něj byli v historii kanadského hokeje už jen čtyři mladíci – Tavares, Ekblad, McDavid a Day – kteří získali výjimečný status, aby mohli hrát kanadskou juniorskou ligu už v 15 letech. Jak známo – první tři z nich se posléze stali jedničkami draftu a také Veleno se v předpovědích zatím drží v nejlepší pětce pro následující rok. Na memoriálu si zahrál už loni, čímž se stal po Crosbym teprve druhým hráčem, který se na turnaj dostal o rok dříve, a jako první Kanaďan se na něm představí podruhé. Pro letošek byl logickou volbou na funkci kapitána.

Jared McIsaac – Kanada

Rasmus Dahlin se na šampionátu neobjeví, takže kandidátem na nejlepšího beka turnaje by mohl být urostlý zadák Jared McIsaac. Ten byl loni celkovou dvojkou draftu do Quebecké juniorské ligy a ze svého prvního ročníku v prestižní soutěži si odnesl cenu pro nejlepší defenzivního nováčka sezony. V dresu Halifax Mooseheads – v němž by si měl příští rok zahrát s Filipem Zadinou – posbíral solidních 32 bodů (4+28) v 59 zápasech a na konci sezony si zahrál také za kanadskou osmnáctku na MS. V nadcházejícím draftu 2018 se mu predikuje pozice v první desítce.

Adam Boqvist – Švédsko

Jediný Evropan, který se vměstnal mezi pětku největších nadějí pro NHL. Při startu Memoriálu Ivana Hlinky bude Adamu Boqvistovi stále teprve šestnáct let. Své vrstevníky rozhodně nepřevyšuje výškou (měří jen 180 cm), nýbrž hokejovým uměním. Jakožto obránce má velice šikovné ruce a vyvinuté herní myšlení. Loni hrál nejvyšší dorosteneckou a juniorskou soutěž za Brynäs. V dorostu byl vyhlášen nejlepším ligovým obráncem a v obou kategoriích se stal nejlépe střílejícím zadákem. Byl také vůbec nejmladším členem reprezentace Švédska na loňském MS osmnáctiletých. V draftu by měl patřit do první poloviny prvního kola, proniknout by mohl i do nejlepší desítky.

Ryan Merkley – Kanada

Totožným typem obránce je Kanaďan Ryan Merkley. Výškově je na tom úplně stejně jako Boqvist, také hraje na pravou stranu a narozeniny slaví jen o den dříve. Je mu tedy stále šestnáct let, ale v Ontarijské juniorské lize, kam byl loni draftován jako první v pořadí, už se zařadil k nejlepším zadákům. S 55 body (12+43) v 62 duelech skončil v bodování beků na osmém místě, přičemž všichni lépe postavení hráči byli o dva až čtyři roky starší! Mezi všemi nováčky neměl konkurenci a po zásluze získal cenu pro nejlepšího zelenáče QMJHL. I když skončil v tabulce plus minus s hrozivými –41, postupem času vylepšil svou defenzivní hru. Na draftu by mohl jít mezi nejlepší desítkou.

Jett Woo – Kanada

Další Kanaďan a opět obránce. Rodák z Winnipegu Jett Woo už se nemůže pyšnit tak vytříbenými ofenzivními instinkty, zato se jedná o robustnějšího zadáka, jenž už nyní váží přes 90 kilogramů. Odehrál solidní první ročník ve Western Hockey League, když nasbíral 22 bodů (5+17) v 65 zápasech. Jako kapitán vedl jeden z kanadských výběrů na World Hockey Challenge a svými výkony si řekl o nominaci na MS do osmnácti let. Tam byl coby nejmladší člen týmu Kanady na konci turnaje vyhlášen mezi tři nejlepší hráče mužstva. Kvalitní bruslař Woo bude na memoriálu asistentem kapitána Velena a na draftu by mělo jeho jméno zaznít mezi nejlepší dvacítkou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.