bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bude se opakovat případ Dubinsky? Columbus možná pustí Johansena

25. listopadu 2015, 18:00

Tomáš Zatloukal

Ryan Johansen zažívá v Columbusu tvrdou převýchovu pod taktovkou Johna Tortorelly. Nejprve se od "Tortse" dozvěděl, že není v dobré kondici, posléze si vyzkoušel, jaké to je prosedět třetinu na střídačce. V posledním zápase Blue Jackets pak odbruslil jen necelých 14 minut, více prostoru si podle svérázného kouče nezasloužil, měl se poučit ze svých chyb a nedostatků. Temperamentní trenér podobně kdysi trápil Johansenova spoluhráče Brandona Dubinskyho, což nakonec nepřímo vedlo k odchodu amerického centra z New Yorku.

Dubinsky časem přiznal, že výměnu očekával a že si s Tortorellou nerozuměli. Nerad koukal na hokej jen z tribuny. Ostatně neměl být jediným z kabiny Jezdců, kdo s ním marně hledal společnou řeč. Ač to staromódní lodivod popírá, indicie naznačují, že nesoulad panoval i mezi ním a slovenským sniperem Mariánem Gáboríkem. Také jeho nechával vysedávat na hráčské lavičce a nedával mu dostatečný prostor na ledové ploše. Martyrium skončilo přestupem Gabbyho, kam jinam než do Columbusu. 

Když později "Torts" dostal na Manhattanu padáka, Gáborík se na Twitteru jen ušklíbl: "Vše se děje z nějakého důvodu." Nyní Tortorella, který po vyhazovu od Blueshirts zamířil do Vancouveru Canucks, shodou okolností úřaduje u Modrokabárníků. To on je probouzí po mizerném vstupu do základní části. A dělá to po svém, po hráčích vyžaduje nesmírně obětavý styl založený na blokování střel. Podobnou taktikou se před časem pokoušel dovést ke Stanley Cupu washingtonské Capitals Dale Hunter, na rozdíl od svého kolegy ale neuspěl.

Ano, Tortorella v roce 2004 slavil triumf s Tampou Bay Lightning, od té doby ale na další výrazný úspěch čeká. Spíše zažívá skandály a dělá si mezi hokejisty nepřátele. Přesto existuje řada jeho zastánců, třeba švédský šikula Henrik Sedin či Jarmo Kekäläinen, který na něj vsadil jako na nástupce Todda Richardse. A zatím se mu odvážná sázka vyplácí. Ostatně na "Tortsovu" stranu se přesunul i Dubinsky, který časem pochopil, že díky drezúře od svého krajana s italskými kořeny se stal lepším hráčem.

Pochopí to samé také Johansen? Pokud bude mít otázka negativní odpověď, draví vlci jsou již připraveni. Darren Dregen z TSN informuje, že již několik protějšků volalo finskému generálnímu manažerovi ve službách Blue Jackets a tázali se, jaké odstupné by si za Johansena, v tuto chvíli společně s Boone Jennerem a Scottem Hartnellem nejproduktivnějšího hráče Columbusu, představoval. Nejužitečnější hokejista minulé All-Star Game samozřejmě nekouše  přeřazení do čtvrté řady a další Tortorellovy políčky lehce, stále je ale příliš platný.

"Torts" v minulosti vyhnal Dubinskyho a dost možná i Gáboríka, historie, nejen ta NHL, se ráda opakuje, jenže pro Kekäläinena je příliš brzy na zvažování podobného manévru. Snad jen kdyby se měl Johansen proti spartánskému zacházení postavit a odmítl by jednat o prodloužení smlouvy, pak by trejd přišel na řadu a stal by se nebezpečně reálnou volbou. Kekäläinen ale má ještě dlouhou dobu (skoro dva roky) na to, aby se s Johansenem dohodl na kontraktu, kanadská hvězda se navíc třeba naučí vycházet s "Dortíčkem".

Nebo vše dopadne jinak a Johansen se bude stěhovat? Kekäläinenovi dost možná bude po předchozí drsné zkušenosti při rokování chybět trpělivost...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.