bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bude se Karlsson stěhovat? Senators jej nabídli soupeřům

4. července 2018, 16:00

Jiří Sameš

Erik Karlsson je k odchodu z Ottawy Senators zase o krok blíže. Kanadský klub totiž před pár dny poskytl ostatním týmům v lize možnost jednat s hráčem o novém kontraktu. Ten současný, sedmiletý na 45,5 milionů, vyprší elitnímu obránci po sezoně 2018/2019.

O potenciální výměně Erika Karlssona do jiného klubu se už spekuluje několik měsíců. Koncem února, krátce před uzávěrkou přestupů, byl prý hokejista blízko přestupu do Vegas Golden Knights. Z obchodu ale nakonec v závěrečné fázi sešlo.

Zlatí rytíři ovšem usilují o dvojnásobného vítěze Norrisovy trofeje i nadále. Zájem mají však také Tampa Bay Lightning, San Jose Sharks, New York Rangers a nově rovněž Dallas Stars.

Právě Stars by nyní podle všeho mohli být v boji o Karlssona největším favoritem. Součástí trejdu mezi nimi a Sens by navíc nemusel být ani útočník Bobby Ryan. Uvedl to alespoň na svém twitterovém účtu Chris Stevenson z The Athletic.

Jak už bylo uvedeno, sedmiletá smlouva na 45,5 milionů dolarů vyprší Karlssonovi po sezoně 2018/2019. Pierre Dorion, generální manažer Senators, v neděli řekl, že klub nabídl hráči podle plánu prodloužení smlouvy. Bližší informace ale nesdělil.

„Slíbili jsme fanouškům, že Eriku Karlssonovi předložíme nabídku na prodloužení smlouvy, což jsme také udělali. V tuto chvíli je to ale vše, co k tomu řekneme. Nechceme totiž neustále mluvit o smlouvách, trejdech a o všech těchto věcech.“

Dorion ještě poté uvedl, že Senátoři nemají v úmyslu nějak spěchat.

„Základní část sezony 2018/2019 startuje až 4. října. Máme tak spoustu času.“

Karlsson je patnáctkou draftu 2008 a v nejlepší hokejové lize světa má odehráno už 627 zápasů. Za minulou sezonu zaznamenal tento osmadvacetiletý Švéd v 71 zápasech za devět branek a 53 asistencí celkem 62 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.