bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bryan Little se vrací do sestavy Winnipegu, kde je jeho místo?

19. října 2019, 17:40

Jakub Hromada

Bryan Little je dlouhé roky druhým centrem Winnipegu za Markem Scheifelem. Každý o něm mluví jako o slabině Jets, dvakrát po sobě se vedení organizace snažilo při uzávěrce přestupů najít lepšího hráče na jeho místo. Jednou se to podařilo, ve druhém případě už tolik ne. Teď se ale Little vrací z marodky a všichni na něj najednou čekají s otevřenou náručí.

Jednatřicetiletý centr se zranil v posledním přípravném utkání na ledě Minnesoty, kde si po srážce s Lukem Kuninem přivodil otřes mozku. Teď na Littlea čeká premiérový zápas v sezóně a je otázka, v jakém útoku ho uvidíme.

Little vždy plnil roli druhého centra, většinu času bruslil po boku Patrika Laineho, který teď září v elitní formaci s Wheelerem a Scheifelem. Na druhé straně se střídali Nikolaj Ehlers s Kylem Connorem, a nyní to vypadá, že si zahraje s těmito oběma hráči najednou. Je tady ovšem jedna záludnost...

Místo ve středu druhé formace aktuálně obsadil Andrew Copp. Hráč, který se jen zřídka podíval do elitní šestice útočníků a převážně plnil defenzivní povinnosti. Většinu své kariéry NHL odehrál vedle Adama Lowryho a Brandona Taneva.

Kouč Maurice se tak rozhodl z důvodu stejné univerzity, na které studoval jak Copp, tak Connor. Sice se nepotkali, ale herní styl v krvi měli stejný. Trenér ještě zvažoval Jacka Roslovica, který právě s Connorem tvořil velmi údernou dvojici v AHL v sezóně 2016/2017. Roslovic nakonec dostal jinou funkci, Maurice ho vpasoval do role dirigenta čtvrté formace.

Druhá ofenzivní řada ve složení Ehlers – Copp – Connor spolu odehrála šest utkání, ovšem vstřelila jen tři branky. Na tréninku po utkání s Arizonou tak došlo k obměně. Vrátil se Bryan Little a trenér ho dal právě mezi mladou dvojici křídel. Jenže pár hodin před duelem s Islanders vyšla na svět zpráva, že Little vynechá utkání proti Ostrovanům z preventivních důvodů.

Vše se tedy vrátilo do starých kolejí. Dravá druhá lajna sice gól nevstřelila, ale i přes prohru velmi dominovala. Toto tvrzení potvrzuje také statistika vytvořených šancí a střeleckých pokusů. Varlamov musel být na pozoru hned 22krát, kdežto Connor Hellebuyck za účasti této formace pouze čtyřikrát.

Jak to bude teď? Nahradí Little Coppa i po takto vydařeném zápase? Pravděpodobnější je varianta, že ano a sestava se vrátí do podoby před posledním utkáním – tedy jako na ranním čtvrtečním tréninku:

Laine – Scheifele – Wheeler
Connor – Little – Ehlers
Copp – Lowry – Roslovic
Perreault – Gustafsson – Appleton

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.