bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins vymění Backese, uspět mohou u Anaheimu. Posilou Ondřej Kaše?

31. ledna 2020, 17:18

Jiří Sameš

Boston Bruins informovali ve čtvrtek o domluvě s útočníkem Davidem Backesem, že hokejista nebude nastupovat v American Hockey League za Providence Bruins, farmářský tým Bostonu. Bližší zprávy neposkytli, údajně však nechtějí riskovat zranění.

Bruins umístili Davida Backese 17. ledna na listinu volných hráčů. Odtud si jmenovaného muže nikdo nestáhl, tudíž o den později "putoval" na farmu. 

„Hovořil jsem s Davidem a společně jsme se shodli, že je v nejlepším zájmu nás obou, aby v tuto chvíli nenastupoval v Providence," stojí v prohlášení generálního manažera Bostonu Dona Sweeneyho.

„David je zdráv a zároveň schopen hrát. Avšak abychom zachovali všechny možnosti otevřené, shodli jsme se, že tohle je teď nejlepší volba," můžeme se dočíst dále.

Reportér Joe Haggerty ze zpravodajství NBC Sports Boston je přesvědčen, že Bruins nechtějí riskovat zranění Backese před blížící se uzávěrkou přestupů. Usilovně totiž hledají tým, kam hokejistu poslat. 

„Budou si ale muset ponechat pravděpodobně až 50% platu, aby jej mohli vyměnit," upozorňuje Haggerty.

Backesovi aktuálně běží předposlední rok z pětileté smlouvy na celkem 30 milionů dolarů, kterou podepsal s Bostonem 1. července 2016. Dohoda jinak zahrnuje nyní modifikovanou doložku o nevyměnitelnosti (osm týmů).

Podle Haggertyho mohou Bruins s výměnou Backese uspět u Anaheim Ducks, kteří mají pod platovým stropem polštář o hodnotě 3.6 milionu dolarů.

A co protihodnota v tomto případě?

„Příchod Joshe Mansona a Ondřeje Kaše dokáže z Bruins udělat ještě větší hrozbu," přemítá Haggerty.

Samozřejmě, aby tato výměna skutečně dopadla, musel by Boston ještě něco obětovat. Třeba i volbu v prvním kole draftu. 

Backes, pětatřicetiletý Američan, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím 16 zápasů, přičemž v nich vstřelil jeden gól a zapsal celkem tři kanadské body. Mnohokrát seděl jako zdravý náhradník.

Pokud jeho výměna nedopadne, může být Bruins stále velmi platným mužem v play-off. Protože zkušenosti se vždycky hodí (čtrnáctá sezona, 944 zápasů).

Hokejisté Bostonu jsou potom nyní v tabulce Atlantické divize na prvním místě (bilance 29-10-12).

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Čtěte také:
Musíme najít stabilitu v ofenzivě, je si vědom Jim Nill. Posílení týmu zváží

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.