bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruce Cassidy: Cena pro trenéra roku jako náplast za Stanley Cup

10. září 2020, 12:00

Jiří Lacina

V sezóně se s nimi počítalo jako s velkým favoritem na pohár. Loni došli do finále, jediný krůček pod hokejový Olymp. Po vydřeném šestém utkání v St. Louis všichni věřili, že doma Bruins sérii dotáhnou. Jenomže v sedmém duelu selhali.

Do letošního ročníku šli s o nic menšími ambicemi. Dlužno dodat, že Cassidy mužstvo na dlouhou sezónu pečlivě připravoval. Největším hvězdám přiděloval čas špendlíčkem, což třeba v případě Davida Pastrňáka řadu našich fanoušků trochu štvalo. Zásadní pro trenéra bylo, aby hráčům nechyběla šťáva v play off. Veškerá taktika ovšem přišla vniveč v momentě, kdy sezónu přerušila světová pandemie covid-19.

Určitou náplastí na předčasné vyřazení budiž nyní Bruci Cassidymu cena pro nejlepšího trenéra základní části. Kouč Bruins porazil Alaina Vigneaulta z Philadelphie a Johna Tortorellu z Columbusu a raduje se z prestižní trenérské ceny poprvé v kariéře.

Bruins získali Prezidents‘ Trophy pro nejlepší tým základní části. V době jejího přerušení měli na druhý nejlepší tým NHL šestibodový náskok. Od samého začátku ročníku netrpěli žádnou finálovou kocovinou ani přehnanou únavou. Jako jediní se vyškrábali na stobodovou hranici. V play off úlohu favorita nepotvrdili, čemuž přispěl také odchod brankářské jedničky Tuukky Raska.

Bruce Cassidy je v NHL v podstatě na druhý pokus. Po někdejším vyhazovu z Washingtonu v sezóně 2003-04 působil dlouho v juniorském a farmářském hokeji, odkud se vyšvihl zpět mezi elitu. Od chvíle, kdy v Bostonu nahradil Claudea Juliena, hráli Medvědi čtyřikrát za sebou play off.

Drobnou kaňkou v chování úspěšného kouče zůstává jeho komunikace s hráči. Už po skončení angažmá u Capitals se před lety neudržel a o některých se nehezky vyjádřil v médiích. Také letos podle mnohých přestřelil, když po vyřazení veřejně kritizoval Kašeho a Pastrňáka.

Vítězové Jack Adams Award z posledních deseti let:
2018-19 Barry Trotz (New York Islanders)
2017-18 Gerard Gallant (Vegas Golden Knights)
2016-17 John Tortorella (Columbus Blue Jackets)
2015-16 Barry Trotz (Washington Capitals)
2014-15 Bob Hartley (Calgary Flames)
2013-14 Patrick Roy (Colorado Avalanche)
2012-13 Paul MacLean (Ottawa Senators)
2011-12 Ken Hitchcock (St. Louis Blues)
2010-11 Dan Bylsma (Pittsburgh Penguins)
2009-10 Dave Tippett (Phoenix Coyotes)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.