bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brankoviště Chicaga: Delia podepsán na tři roky, Crawford se pomalu zotavuje

12. února 2019, 10:20

Matěj Hodoval

Novinky z prostředí mezi třemi tyčemi Chicaga. Jestřábi odměnili nováčka Collina Deliu za jeho přesvědčivé výkony novým kontraktem, o krok blíže k návratu po dalším zranění je pak Corey Crawford.

Brankářských senzací není nikdy dost. Velmi povedený rok prožívá vedle Cartera Harta z Philadelphie, či Jordana Binningtona ze St. Louis také chicagský maskovaný muž Collin Delia – čtyřiadvacetiletý, nikdy nedraftovaný Američan.

Deliu podepsalo vedení Jestřábů v roce 2017 jako volného hráče. V nadcházejícím ročníku krom dvou zápasů v NHL chytal převážně na farmě, s celkem Rockfordu si pak vyzkoušel i play-off, v němž se ukázal ve velmi dobrém světle a vyřazovací část zakončil s úspěšností 92,4 %. 

V této sezoně dostal při absenci Coreyho Crawforda v hlavním týmu Hawks příležitost, které se rodák z Rancho Cucamonga chopil výtečně. Do brankoviště se postavil čtyřiadvacetiletý gólman jedenáctkrát od začátku zápasu, posbíral šest výher a procentuální úspěšnost zákroků udržel nad 92 %, průměr inkasovaných gólů pak pod tři branky. 

S jeho vývojem bylo vedení spokojeno a odměnilo ho tříletým kontraktem s příjmem rovného milionu dolarů za rok. „Mít nabídku na tříletou smlouvu je zkrátka fantastické. Jsem velmi vděčný a šťastný, že mohu strávit v Chicagu další tři roky,“ netajil radost Delia.

„Pro mě je to vše nové, neměl jsem tušení, jak to chodí, tak jsem se ptal pár spoluhráčů, zda neví, co očekávat. Bylo bezva projít si tím procesem poprvé v životě,“ vyprávěl s úsměvem na rtech Američan.

„Myslím si, že se ukázala jeho jistota. Tolik jí neměl ani v prvních pár zápasech za Rockford, ačkoliv to v něm bylo. Opravdu si věří, nic ho nerozhodí, ať už nepovedená třetina či nešťastný gól, to je velmi důležité,“ říká na jeho adresu trenér Jeremy Colliton

Pakliže bude Delia pokračovat ve spolehlivých výkonech, může se dočkat i místa Cama Warda, jemuž po sezoně končí smlouva a ve hře je samozřejmě i varianta, že s ním Chicago neprodlouží. S ohledem na častá Crawfordova zranění však nebude překvapení, pokud příští ročník uvidíme na soupisce Hawks stejnou trojici. 

Chicago aktuálně prožívá, nejen díky velmi solidní podpory ze strany brankářů, skvělé období. Po nevydařeném začátku ligy se dere tabulky směrem vzhůru. V Centrální divizi jsou Jestřábi sice poslední, ovšem se šestým Coloradem mají shodně 55 bodů. Navíc táhnou skvělou šňůru sedmi výher v řadě, což sebevědomí týmu jen pozvedne.

Crawford na cestě z marodky 

Podpis Collina Delii nebyla jediná novinka týkající se gólmanů Blackhawks. Návrat do hry chystá týmová jednička Corey Crawford, který se v posledních dvou sezonách potýká s častými zraněními.

Tentokráte se dává dohromady z prosincové kolize, kdy v utkání se San Jose utrpěl otřesu mozku.

„Cítím se dobře. Pracoval jsem na sobě poslední týden opravdu tvrdě a myslím, že jsem teď v dobré formě. Mám za sebou první celý trénink,“ popsal médiím Crawford. 

Čtyřiatřicetiletý rodák z Montrealu dle jeho slov postupuje pomalu, aby se ujistil, že se vrátí naprosto zdravý. „Jde o to být chytrý. Nesnažím se to příliš uspěchat, jsem šťastný, že jsem zpět se spoluhráči,“ dodal dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.