bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brandon Sutter je mimo hru, nezahraje si až do konce sezóny

6. března 2019, 16:35

Kamil Tkadlec

Canucks na svém oficiálním webu včera uvedli neradostnou zprávu ohledně zdravotního stavu jejich centra Brandona Suttera. Lékařský tým potvrdil, že si třicetiletý střední útočník z důvodu sportovní kýly na pravé straně těla v této sezóně už nezahraje a bude tak svému týmu chybět v závěrečných bojích o postupové příčky.

Poslední utkání Sutter odehrál 9. února proti Calgary při výhře 4:3 v prodloužení, jenže od té doby se na ledě už neukázal. Původní zprávy sice dávaly naději, že se Sutter stihne uzdravit a pomůže Canucks ve stíhací jízdě do play-off, avšak veškeré naděje díky včerejší zprávě uhasly.

Rodák z amerického Hautingtonu přitom už podobné zranění zažil v roce 2015. Tehdy se jednalo o kýlu na levé straně jeho těla.

Včerejší novinka tak jenom podtrhla nepovedenou sezónu, ve které stihl Brandon Sutter odehrát pouhých 26 utkání, ve kterých zaznamenal šest bodů (4+2) a také 12 záporných bodů v tabulce +/-. Současné zranění totiž není jediným, které centr letos prodělal, neboť kvůli potížím s ramenem chyběl v prvních 30 zápasech probíhající sezóny. 

I přes to, že Sutter letos nijak zvlášť nevynikal, jde poznat, jak je důležitým článkem pro Canucks. Tento fakt potvrzuje i série posledních desíti mačů Vancouveru bez třicetiletého útočníka, ve kterých tým z dějiště Olympijských her v roce 2010 dokázal zvítězit pouze dvakrát a play-off se jim tak pomalu, ale jistě vzdaluje. Jen dodejme, že na poslední divokou kartu ztrácejí Canucks devět bodů.

Brandon Sutter byl draftován do NHL v roce 2007 Carolinou, jakožto 11. v celkovém pořadí a také strávil v Carolině své první čtyři sezóny. V létě 2012 pak následoval přestup do Pittsburghu a hned v první sezoně se Sutterem v sestavě se Penguins dostali do finále Východní konference. V současnosti pak držitel zlaté medaile z juniorského šampionátu do 20 let kroutí už čtvrtou sezonu ve Vancouveru, kde má platný kontrakt do roku 2021. 

Za celou dosavadní kariéru Brandon Sutter nastřádal 260 kanadských bodů v 683 duelech a může se chlubit kuriozitou v podobě vyššího čísla nastřílených branek (135), oproti počtu přidaných asistencí (125).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.