bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston vyřadil číslo Middletonovi, může se nyní dočkat Thomas?

30. listopadu 2018, 15:30

Jiří Sameš

Boston Bruins v noci ze čtvrtka 29. na pátek 30. listopadu vyřadili číslo bývalému útočníkovi Ricku Middletonovi. Čtyřiašedesátiletý Kanaďan se tak stal jedenáctým hokejistou v historii Medvědů, kterému byl vyvěšen dres pod strop TD Garden. Může se nyní obrovské pocty dočkat i bývalý brankář Tim Thomas?

Rick Middleton, přezdívaný Nifty, strávil v National Hockey League 14 sezon, přičemž hned 12 z nich odehrál právě za Bruins. S nimi stihl za 881 zápasů nasbírat celkem 898 kanadských bodů – 402 gólů, 496 asistencí.

„Dlouho jsem o tomto večeru přemýšlel. Vyřazení čísla je obrovská pocta. Největší, které se může sportovec dočkat,“ řekl Middleton.

Bruins oznámili vyřazení Middletonovy šestnáctky letos v červenci. Jak už bylo uvedeno výše, rodák z Toronta se stal jedenáctým hokejistou Bostonu, kterému bylo vyřazeno číslo. Desátým hokejistou s vyřazeným číslem se mimochodem stal v roce 2004 Cam Neely, generální manažer Medvědů.

Po ocenění Middletona se samozřejmě začalo spekulovat, komu dalšímu by Bruins mohli vyřadit číslo. Velkým adeptem by přitom mohl být například Tim Thomas, který tým dovedl v roce 2011 k Stanley Cupu.

Když se ale zámořští novináři zmínili o dvojnásobném vítězi Vezinovy trofeje, jako o potenciálním adeptovi, Neely řekl, že je to nepravděpodobné.

„Mužstvo, které v roce 2011 vyhrálo Stanley Cup, bylo neskutečné. Výkony Tima v průběhu celé sezony 2010/2011 byly bezpochyby úžasné. Jako adepta na vyřazení čísla jej nechci odepisovat, ale dočkat se mohou spíše jiní.“

Thomas v NHL strávil devět let, osm z nich přitom v Bostonu. Zde odchytal 378 zápasů s průměrem obdržených branek 2.48 a procentuální úspěšností zákroků 92.1.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.