bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston těží z dobrých rozhodnutí před uzávěrkou přestupů

11. května 2019, 15:00

Matěj Hodoval

Období před uzávěrkou přestupů často využívají mužstva k doladění kádru a zisku dalších kvalitních hráčů. Občas se tyto výměny úplně nezdaří, jindy z toho však vzejde jedno z klíčových rozhodnutí vedení týmu.

A přesně druhá varianta vystihuje Bruins v letošní sezoně.

Boston přivedl před uzávěrkou přestupů dva útočníky. Medvědi potřebovali trochu prohloubit útok, na některých pozicích si zkrátka nevystačili s tím, co měli k dispozici ze své organizace. Proto se generální manažer Don Sweeney odhodlal a začal obchodovat.

Do svého týmu nejprve přivedl z Minnesoty Charlie Coylea. Za amerického centra, jenž může hrát také na pravém křídle, zaplatili celkem vysokou cenu. Divočákům poslali kromě výběru v pátém (z něhož se stalo čtvrté poté, co Medvědi postoupili do druhého kola play-off) kole draftu především mladíčka Ryana Donata.

Nicméně zdá se, že se to Bruins vyplatilo. Coyle sice nezačal nikterak výrazně, když za jednadvacet zápasů v základní části posbíral jen šest kanadských bodů (2+4). S příchodem play-off se výkon Coylea výrazně zlepšil. Na šest branek a tři asistence mu stačilo čtrnáct klání ve vyřazovací části.

Druhým příchozím forvardem byl Marcus Johansson. Za toho obětovalo vedení volbu v letošním druhém kole a ve čtvrtém draftu 2020. A jeho štace v Bostonu nezačala úplně šťastně, po čtyřech zápasech se totiž po hitu od Ferlanda z Caroliny zranil a musel vynechat deset duelů.

Johansson se stihl vrátit na šest posledních klání, za celkových deset stihl jednou skórovat a dvakrát asistovat. Dvě střetnutí musel kvůli nemoci vynechat i v prvním kole proti Torontu, nicméně ve zbývajících dvanácti úřadoval a na postupu do konferenčního finále se podílel šesti body, jeden gól navrch pak zaznamenal už ve zmíněném konferenčním finále.

Řekl bych, že velmi přispěli k našemu úspěchu. Měli jsme několik formací, kterým se nedařilo tolik skórovat, ale oni nám pomohli to rozjet. Jsou důvod, proč ještě hrajeme. Myslím, že Carolina, San Jose i St. Louis by vám řekli to samé o určitých hráčích, kteří vystoupili vpřed včas,“ chválí své dva svěřence trenér Bruce Cassidy.

Ne vždy se ale Bostonu dařilo před uzávěrkou získat tak platné hráče. V minulé sezoně si příznivci Bruins mohou vybavit Ricka Nashe, Ryana Spoonera, Matta Beleskeyho či Ryana Lindgrena, nikdo z nich však neměl na mužstvo tak velký vliv, jako právě Coyle s Johanssonem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.