bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston si s Carolinou poradil ve čtyřech zápasech. V čem dominoval?

17. května 2019, 19:46

Matěj Hodoval

První účastník finále Stanley Cupu 2019 je znám. Medvědům z Bostonu stačily na postup do každoročně nejprestižnější fáze sezony pouhé čtyři zápasy.

Ačkoliv skóre hovoří jednoznačně pro Bruins, z hlediska počtu střel na bránu byla série vyrovnaná, ba dokonce hovořila pro poražený celek. Svěřenci trenéra Roda Brind'Amoura byli střelecky aktivnější ve třech zápasech, jenže v žádném případě nepřetavili aktivitu ve více než dvě trefy na utkání.

Čtvrtý zápas, tedy nakonec ten rozhodující, se téměř celý odehrál v medvědí režii. Bruins udělali veledůležitý první krok, když se jako první prosadili a od té doby to byla přehlídka Raskových zákroků, obětavosti zadáku a všeobecně velmi dobře defenzivně zvládnutého souboje. 

Faktor Rask

Neprůstřelná zeď, finský kouzelník a jeden z nejžhavějších kandidátů na Conn Smythe Trophy. Všechno to jsou výrazy, které naprosto přesně pasují na Tuukku Raska. A to nejen v sérii s Carolinou, nýbrž v celé vyřazovací části.

Proti Hurricanes inkasoval dohromady pětkrát ve čtyřech duelech. Po dvou gólech obdržel v úvodních dvou střetnutích, v utkání číslo tři lovil z brány jediný touš a ve čtvrté bitvě, která tedy definitivně rozhodla o postupu, se stal Rask opět klíčovou osobou. 

Za svá záda nepustil ani jeden ze čtyřiadvaceti pokusů, což znamenalo druhé čisté konto v tomto play-off a celkově sedmé co se vyřazovacích části týče. 

Přesilové hry a oslabení

Rask byl sice fenomenální, nicméně ani gólmani Canes vyloženě nezklamali a rozhodně nebyli Mrázek s McElhinneyem důvodem, proč jejich tým nepostoupil.

Je tu totiž jeden faktor, jenž hrál v souboji mezi oběma týmy největší roli. 

Tím faktorem jsou speciální týmy. Zatímco Boston proměnil výborných sedm ze svých patnácti početních výhod, Carolina byla schopná využít pouze jednu přesilovou hru ze čtrnácti jim nabídnutých a taková čísla v play-off zkrátka rozhodují.

Ve Východní konferenci se tak zrodila velmi neobvyklá shoda okolností – dva týmy, které vyhrály sérii poměrem 4:0 na zápasy se v dalším kole stejně jednoznačným výsledkem rozloučily se sezonou. Nejprve tento osud čekal na Islanders, ti po demolici Pittsburghu schytali debakl právě od Carolina. Hurricanes následně nedokázali proti Bostonu vyhrát jediné klání.

V Bostonu nyní doufají, že tento trend nadále pokračovat nebude, jejich Bruins totiž čeká finále proti jednomu ze dvojice San Jose, St. Louis.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.