bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston se může stát prvním finalistou. Odvrátí Carolina vyřazení?

16. května 2019, 19:15

Matěj Hodoval

Čtvrtým zápasem pokračuje finále Západní konference mezi Medvědy a Hurikány. Boston má k dispozici první ze tří mečbolů, zatímco Carolina musí zvítězit, aby ještě zůstala v play-off. Dočkáme se další rychlé série?

02:00 Carolina Hurricanes – Boston Bruins

Stav série: 0:3

Co se skóre týče, bylo třetí střetnutí mezi oběma celky dosud tím nejvyrovnanějším. Hurricanes si dokázali vypracovat více střeleckých pokusů (36:31 na střely), jenže mohli bušit na Raskovy dveře, jak chtěli, přesto ale finský mág povolil jen jediný zásah, jenž měl na svědomí Calvin de Haan. Na druhé straně Boston se radoval ze dvou branek a také z velmi těsného vítězství.

„Byl to z naší strany dobrý výkon, měli jsme spoustu příležitostí, především pak v první třetině, kdy jsme byli opravdu blízko. Myslím si, že prostě musíme makat a pokračovat ve střílení od modré, z vrcholku třetiny. Příště si zase vytvoříme další šance, burcuje zadák Hurikánů Jaccob Slavin.

Přednost v brankovišti Canes dostane s velkou pravděpodobností opět zkušenější ze dvojice, tedy Curtis McElhinney. Pětatřicetiletý veterán zatím naskočil jen do čtyř duelů v aktuálně probíhající bitvě o Stanley Cup, pokaždé však představoval pro své mužstvo velkou jistotu.

Mezi tři tyče Medvědů se pak měla postavit stálice a finská zeď – Tuukka Rask. Dvaatřicetiletý gólman je v letošní vyřazovací části famózní, v šestnácti duelech jeho úspěšnost zákroků vyšplhala skoro až k 94 % a průměr si drží pod dvě inkasované branky na utkání.

Boston se navíc může poučit z minulosti. Patrice Bergeron, Zdeno Chára, David Krejčí a Tuukka Rask mají v živé paměti, co se odehrálo během 2. kola vyřazovací části v roce 2010 proti Philadelphii. Bruins tehdy ztratili pohodlné vedení 3:0 na zápasy.

Nyní jsou ovšem všichni čtyři značně zkušenější a bylo by obrovským překvapením, kdyby nadějně rozjetou sérii nepřetavili v postup do finále. Na druhou stranu, v play-off je možné zkrátka cokoliv.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.