bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston poprvé změří síly s Montrealem, Vancouver si chce udržet neporazitelnost

22. října 2016, 20:00

Matyáš Krahulík

V sobotu nám NHL obvykle nabízí velkou porci zápasů a dnešek není výjimkou. Do akce se dostane 24 týmů a některé zápasy již na první pohled vypadají velmi atraktivně. Boston si poprvé v sezóně zahraje s rivalem z Montrealu, Vancouver zaútočí na pátou výhru v řadě a Jimmy Howard dostane další šanci v brance Detroitu.

1:00 Boston Bruins – Montreal Canadiens

První zápas dvou velkých rivalů je tu! Bruins si to poprvé v nové sezóně rozdají s Canadiens. Oba rivalové navíc vstoupili do sezóny skvěle. Boston ze čtyř odehraných zápasů třikrát vyhrál a má na kontě šest bodů, zatímco Montreal má ještě o bod více a společně s Capitals a Penguins vládne celé Východní konferenci.

Ve vzájemných zápasech byli v minulé sezóně lepší Habs, kteří zvítězili třikrát z pěti pokusů. Z posledních deseti vzájemných střetnutí pak Canadiens ovládli hned osm, takže Medvědi jim mají co vracet.

Boston dá v brance tentokráte šanci Antonu Chudobinovi, zatímco Montreal se bude zřejmě znovu spoléhat na Careyho Price.

1:00 Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning

Senators i Bolts vstoupili do sezóny dobře. Tým z hlavního města Kanady vyhrál tři zápasy ze čtyř a na svém kontě tedy má šest bodů. Naposledy Ottawa porazila Coyotes jednoznačně 7:4. Stejný počet bodů ale nasbírala také Tampa Bay, která se však v posledním zápase trápila doma s Coloradem, když nedokázala vstřelit ani jednu branku a prohrála 0:4.

V minulé sezóně se oba týmy potkaly čtyřikrát a daleko úspěšnější byli v těchto zápasech Lightning, kteří zvítězili třikrát. Ve všech případech to bylo rozdílem tří branek.

Ottawa již potvrdila, že do branky nasadí zkušeného Craiga Andersona. Za Tampu dnes bude chytat talentovaný Rus Andrej Vasilevskij.

1:00 Detroit Red Wings – San Jose Sharks

Detroit sice začal sezónu dvěma prohrami na jihu USA, ale od té doby se jeho hra hodně zlepšila a dnes budou Red Wings útočit již na čtvrtou výhru v řadě. Rudá křídla přehrála Ottawu, Rangers a včera také Nashville a mají tedy na svém kontě šest bodů. Stejný bodový zisk ale zaznamenali také Sharks, kteří si připsali skalpy Kings, Blue Jackets a Islanders.

Zajímavé je, že u obou týmů zatím produktivitě vládne obránce. Nejproduktivnějším hráčem Red Wings je Mike Green, který nakupil sedm kanadských bodů (3+4), zatímco Sharks se mohou spolehnout na vousáče Brenta Burnse, jenž je s devíti body (3+6) na vrcholu produktivity celé NHL.

Detroit hraje již druhý zápas ve dvou dnech, takže šanci v brance dostane Jimmy Howard, který se proti Rangers prezentoval výborným výkonem. Svatyni Sharks bude střežit Martin Jones.

1:00 Florida Panthers – Colorado Avalanche

Florida začala sezónu slušně, když v prvních čtyřech zápasech zaznamenala pouze jednu porážku v základní hrací době a získala pět bodů. I na porážce s Washingtonem se ale dá najít jedno velké pozitivum. Trefil se totiž Jaromír Jágr a připsal si svůj 750. gól v NHL. Colorado však do nového ročníku vstoupilo ještě o něco lépe. Avalanche třikrát zvítězili a získali tedy o bod více než Panthers. Jedinou prohru utrpěli shodou okolností také v zápase s Washingtonem.

V minulé sezóně na sebe tato mužstva narazila jen dvakrát, protože hrají v rozdílných konferencích. Florida doma porazila Colorado 4:1 a Avs pak svému soupeři doma porážku oplatili výhrou 3:2.

Brankáři jsou v tomto zápase již potvrzení a jejich jména asi nikoho nepřekvapí. Domácí se budou spoléhat na Roberta Luonga a hosté nasadí Semjona Varlamova.

1:00 New Jersey Devils – Minnesota Wild

Devils do nového ročníku nevstoupili úplně ideálně, když ze čtyř odehraných utkání vybojovali pouze tři body a měli poměrně velké problémy s produktivitou. Zatím jsou jejich maximem pouhé dva vstřelené góly a průměrně dávají pouze 1,5 gólu na zápas, což je poněkud frustrující. Wild naopak zatím hrají uspokojivě a momentálně si udržují sérii tří výher v řadě, kterou budou dnes chtít prodloužit.

Vzájemné zápasy z minulé sezóny hovoří lépe pro Devils, kteří vyhráli na ledě Wild 1:2 a pak i doma jednoznačně 7:4. Nejvíce v těchto střetnutích zazářil útočník New Jersey Adam Henrique, jenž v nich dohromady nastřílel tři branky.

Devils již potvrdili, že do jejich klece se postaví Cory Schneider. Za Wild by mohl chytat Devan Dubnyk, ale není to jisté.

1:00 Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes

Flyers své fanoušky zatím příliš nepotěšili, protože ze čtyř zápasů vyhráli pouze jeden a připsali si na své konto tři body. Překvapivě se nedařilo jedničce Letců Stevu Masonovi, který má zatím úspěšnost pouhých 87,5%. Canes na tom ale nejsou o moc lépe. První dva zápasy naprosto zbytečně prohráli v prodloužení, když neudrželi tříbrankový náskok. Vyhráli tedy až na ledě Calgary a po čtyřech zápasech tak mají čtyři body.

Philadelphia a Carolina se spolu během sezóny potkávají poměrně často. Loni byla první tři střetnutí velmi vyrovnaná, ale v prodloužení je na svou stranu vždy strhli Flyers. V posledním vzájemném duelu pak dokázali zvítězit Hurricanes.

Flyers dají zřejmě v brance šanci Michalu Neuvirthovi, zatímco Hurricanes se budou spoléhat na zásahy švédského gólmana Eddieho Läcka.

1:00 Washington Capitals – New York Rangers

Capitals by měli podle prognóz i letos patřit k nejlepším týmům v NHL a v úvodu sezóny tato očekávání naplňují. Získali již sedm bodů a s Pittsburghem se dělí o první místo v Metropolitní divizi. Rangers na tom až tak dobře nejsou. Připsali si dvě výhry a stejný počet porážek, takže v tuto chvíli mají čtyři body a v tabulce Metropolitní divize okupují třetí místo.

Jelikož jde o divizní rivaly, potkávají se tyto týmy velmi často. V minulé sezóně spolu sehrály pět utkání a třikrát byl spokojenějším týmem Washington. Padalo také hodně branek. Průměr činí více než sedm gólů na zápas.

Jména začínajících brankářů již byla zveřejněna a nejsou nijak překvapivá. Za domácí si zachytá Braden Holtby a hosté vsadí na Henrika Lundqvista.

1:00 Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs

V tomto zápase nás čeká atraktivní souboj dvou týmů z Original Six. Chicago zatím očekávání svých fanoušků nenaplňuje a po pěti zápasech má na svém kontě čtyři body. Včera navíc Hawks překvapivě podlehli Columbusu, takže mají co napravovat. Leafs na tom ale jsou podobně. Ze čtyř zápasů zvítězili pouze jednou a další dva body si připsali za dvě porážky v prodloužení.

V minulé sezóně se tyto týmy potkaly dvakrát a oba duely jednoznačně ovládli hráči Blackhawks. Na ledě Toronta vyhráli 1:4 a pak také doma 7:2. Nutno ale dodat, že tato statistika se nedá brát příliš vážně, protože Leafs byli v loňském ročníku největším outsiderem a jednoznačně si šli pro první volbu v draftu, kterou následně využili k zisku Austona Matthewse. Ten je nyní nejproduktivnějším hráčem Toronta.

Chicago včera hrálo v Columbusu, a tak by dnes mohl v brance dostat prostor Scott Darling. Za Maple Leafs by měl chytat Frederik Andersen.

2:00 Nashville Predators – Pittsburgh Penguins

Predators nyní nemají zrovna ideální formu a dnes je navíc čeká velká zkouška v podobě zápasu s obhájcem Stanley Cupu. Nashville provází série tří prohraných zápasů v řadě, což logicky způsobuje nespokojenost jeho fanoušků. Ta byla ještě umocněna včerejším zápasem v Detroitu, který si Predátoři sami prohráli zbytečnými fauly. Pittsburgh naopak může být se svými výkony poměrně spokojený. Z pěti zápasů Pens vytěžili sedm bodů.

Predators a Penguins hrají v rozdílných konferencích, a proto se příliš často nepotkávají. Loni to byly pouze dva zápasy a v obou případech vyhrál Pittsburgh. Nejprve Pens zvítězili na ledě Nashvillu 1:2 po prodloužení a pak svého soupeře doma přehráli 5:2.

Pekka Rinne chytal včera v Detroitu, a tak by v brance Preds mohl tentokrát dostat šanci Marek Mazanec. Penguins se zatím spoléhají na Marca-Andrého Fleuryho a zkušený veterán pravděpodobně bude chytat i dnes. Ani jeden z brankářů však ještě nebyl potvrzen.

2:00 Dallas Stars – Columbus Blue Jackets

Dallas má odehrány čtyři zápasy, ve kterých dokázal získat pět bodů za skalpy Anaheimu a Nashvillu a prohru v prodloužení s Los Angeles. Columbus jako jediný tým v lize zatím odehrál pouze tři utkání a vyhrát dokázal až včera nad Chicagem. Jackets tedy mají na kontě dva body a dnes budou chtít rozhodně přidat další.

V minulé sezóně spolu Stars a Jackets sehráli pouze dva zápasy a každý z nich vytěžil po jednom vítězství. V obou vzájemných utkáních také padl velký počet branek. Dallas první duel ovládl 5:1 a Columbus poté doma zvítězil 6:3. Doufejme tedy, že se dočkáme podobného počtu gólů i tentokrát.

Začínající brankáři zatím nejsou potvrzení. Za Dallas bude určitě chytat finský gólman a pravděpodobně to bude Kari Lehtonen. Za Columbus by mohl chytat Curtis McElhinney, protože Sergej Bobrovskij odchytal včerejší zápas s Chicagem.

4:00 Calgary Flames – St. Louis Blues

Calgary se zatím příliš nedaří. Plameny mají odehráno pět zápasů a zvítězit zatím dokázaly pouze jednou, když doma přehrály Buffalo 4:3 v prodloužení. Jeden bod si pak Flames připsali za prohru s Vancouverem po nájezdech a zatím tedy nasbírali pouhé tři bodíky. Blues naopak mohou být s úvodem nového ročníku poměrně spokojení. Z pěti zápasů vytěžili sedm bodů za tři výhry a jednu prohru v prodloužení na ledě Canucks. Na Západě zatím okupují třetí příčku.

Vzájemné zápasy loni lépe vyšly Blues, kteří vyhráli dva ze tří. V posledním vzájemném střetnutí ale jasně kralovalo Calgary, jež vyhrálo 7:4. Hattrick tehdy nasázel Michael Frolík.

Calgary zatím startujícího gólmana nepotvrdilo, ale vypadá to spíše na Chada Johnsona. St. Louis nasadí Jakea Allena.

4:00 Los Angeles Kings – Vancouver Canucks

Kings nezažívají dobrý vstup do sezóny. Poprvé vyhráli až v minulém zápase, když porazili Dallas na jeho ledě 3:4 v prodloužení. V předchozích třech zápasech ale nezískali ani jeden bod, a tak se nacházejí u dna Západní konference. To Canucks jsou pravým opakem. Předsezónní prognózy o nich hovořily jako vůbec nejslabším týmu v NHL, ale oni hned na začátku nového ročníku ukázali, že se s nimi musí počítat. Vyhráli všechny čtyři úvodní zápasy a jsou jediným týmem bez porážky.

Vzájemné zápasy se v loňské sezóně lépe povedly Los Angeles, které zvítězilo třikrát, zatímco Vancouver pouze dvakrát. Z dlouhodobého hlediska ale bývají střety těchto dvou mužstev poměrně vyrovnané.

Startující brankáři zatím potvrzeni nebyli. Kings mají zraněného Jonathana Quicka a na předzápasovém tréninku se zranil také Jeff Zatkoff. Chytat tak nejspíše bude Peter Budaj. Canucks pravděpodobně nasadí Jacoba Markströma.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.