bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston hostí podruhé Carolinu. Podaří se Hurricanes srovnat krok?

12. května 2019, 19:15

Matěj Hodoval

Závěr týdne vám zpříjemní druhá bitva finále Východní konference mezi Bostonem a Carolinou. Medvědi mají šanci navýšit vedení před tím, než se série přesune do Raleighu. Utkání začne ve velmi příznivých 21:00 SEČ.

21:00 Boston Bruins – Carolina Hurricanes

Stav série: 1:0

V letošní vyřazovací části se zatím žádnému celku nepodařilo po vyhrané sérii 4:0 získat ve svůj prospěch úvodní duel v následující sérii. Výjimkou nebyla ani Carolina.

Ačkoliv si Hurricanes vydobyli svými výsledky obdiv i respekt, ve finále konference je těžké svěřence Roda Brind'Amoura považovat za favority, nicméně na roli toho podceňovaného jsou již více než zvyklí. Proti nim tentokrát stojí Boston, který svou sílu dal najevo již v prvním střetnutí.

Carolina měla po dvou třetinách na své straně vedení 2:1 zásluhou Sebastiana Aha a Grega McKegga, ovšem ve třetí periodě přišla smršť, se kterou pravděpodobně Hurikáni ani nepočítali. Medvědi čtyřmi zásahy Canes zcela položili, hostům nebylo nic platné ani to, že byli střelecky aktivnější (31:27).

Velká pozornost bude ve druhém klání věnována českému brankáři Petru Mrázkovi. Ostravský rodák po návratu z marodky vyloženě nezklamal, avšak pravděpodobně si vyčítal Bergeronův gól, který proklouzl mezi jeho betony v momentě, kdy by Carolině pomohl nějaký větší zákrok z jeho strany. Všichni si jsou vědomi, že český gólman má obrovskou kvalitu, také proto by měl zasáhnout i do druhého duelu.

Na druhé straně se také nebude konat žádné překvapení, finský mág Tuukka Rask zaujme pozici v bostonském brankovišti.

Bruins i nadále postrádají Kevana Millera a Noela Acciariho, Carolina se pak musí obejít bez Saku Mäenalanena a Trevora van Riemsdyka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.