bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston Bruins a shrnutí sezony 2019-20: Znovu mezi elitou

18. března 2020, 17:49

Matěj Hodoval

Třetím mužstvem v pořadí, u nějž si zrekapitulujeme, zatím přerušenou, sezonu 2019/2020, je celek sídlící v TD Garden – Boston Bruins. Zde se nekonalo žádné překvapení, Medvědi stále patří mezi absolutní špičku celé soutěže.

Elita National Hockey League.

Do této společnosti bezesporu patří i bostonští Medvědi. Bruins se podařilo znovu udržet svůj silný kádr pohromadě a po loňské sezoně, kdy se Bostonu podařilo dojít až do finále o Stanleyův pohár, letos znovu patří mezi největší hrozby.

Nejvíce porážek zaznamenali svěřenci Bruce Cassidyho v prosinci, kdy padli devětkrát. Ve stejném měsíci pocítili rovněž svou dosavadní nejdelší šňůru proher, v období od 6. do 13. prosince postupně nestačili na Chicago (3:4pp), Colorado (1:4), Ottawu (2:5), Washington (2:3) a Tampu Bay (2:3).

Jinak se v Bostonu převážně slavilo, o čemž také svědčí pohled na tabulku v tuhle chvíli. Nemusíte hledat dlouho, Bruins najdete na prvním místě tabulky National Hockey League, když jako první tým v této sezoně dosáhli na hranici sta bodů. 

Fantastický Pasta

Mezi hlavní bostonské zbraně patří určitě David Pastrňák. Český útočník stále překonává svá maxima a vyšplhal se mezi největší hvězdy celé soutěže.

Havířovský rodák je celou sezonu v popředí kanadského bodování, aktuálně je s pětadevadesáti body třetím nejproduktivnějším hráčem. Mezi střelci se pak o pomyslnou korunu krále střelců dělí s legendárním Alexanderem Ovečkinem, oba mají na svém kontě osmačtyřicet přesných zásahů.

Třiadvacetiletý forvard zažívá svůj nejlepší rok v dosavadní zámořské kariéře. Před tímto ročníkem činilo Pastrňákovo osobní maximum jednaosmdesát kanadských bodů ze sezony 2018/2019.

Daří se pochopitelně i jeho parťákům v elitní formaci Bostonu. Brad Marchand (28+59) je pátý mezi nahrávači, Patrice Bergeron pak posbíral šestapadesát bodů.

Nejlepší brankářská dvojice

Bruins se mohou spolehnout na velmi vyrovnanou a zkušenou brankářskou dvojici.

Pakliže by se sezona National Hockey League již nerozeběhla, získali by Tuukka Rask s Jaroslavem Halákem William M. Jennings Trophy, která je udělována brankářům, kteří odchytají alespoň pětadvacet zápasů za celek s nejmenším počtem obdržených branek.

První jmenovaný se dokonce objevil v několika předběžných nominacích na Vezinovu trofej. Rask se může pyšnit 92,9% úspěšností zákroků a průměrem 2,12 inkasované branky na zápas.

Jaroslav Halák pak finsko-slovenské duo fantasticky doplňuje. Bratislavský rodák odchytal jednatřicet zápasů, proto není úplně na místě jej považovat za týmovou dvojku. Halák je na 91,9% úspěšnosti zásahů a průměrem 2,39 inkasované branky na utkání.

Rozšíření české kolonie

Na konci února se zástupci Medvědů rozhodli posílit před blížícím se play-off. Bruins získali českého útočníka Ondřeje Kašeho, který do té doby oblékal barvy anaheimských Kačerů.

Bruins obětovali za odchovance kadaňského hokeje první volbu v letošním draftu, Axela Anderssona a Davida Backese.

Kaše stihl ve svém novém angažmá odehrát pouze šest duelů a stihl si připsat i premiérový bod, když zaznamenal gólovou asistenci.

V hlavním týmu Bruins má aktuálně lodivod Bruce Cassidy k dispozici pět svěřenců z Česka či Slovenska. Kaše doplnil Davidy Pastrňáka s Krejčím, kapitána Zdena Cháru a gólmana Jaroslava Haláka. Na farmě čekají na svou šanci Jakubové Lauko se Zbořilem, stejně tak slovenský forvard Peter Cehlárik. 

Ze světa statistik

TÝMOVÉ STATISTIKY
Sezona 2019-20: bilance 44-14-12, 100 bodů
Postavení v tabulce: 1. místo v National Hockey League
Vstřelené branky: 227 ... 9. místo ... (3.24 na zápas)
Obdržené branky: 174 ... 1. místo ... (2.49 na zápas)
→ Pozn.: Vstřelené a obdržené branky, nepočítáme-li nájezdy.

INDIVIDUÁLNÍ STATISTIKY
Produktivita:
David Pastrňák (PK)... 95 kanadských bodů
Nejlepší střelec:
David Pastrňák (PK) ... 48 gólů

Nejvíc výher: Tuukka Rask (G) ... 26 výher
Nejlepší úspěšnost: Tuukka Rask (G) ... %ús 92.9

ČESKÁ A SLOVENSKÁ STOPA
Jaroslav Halák (G) ... 31 zápasů ... 2,39 inkasované branky na zápas... 91,9% úspěšnost zákroků 
Zdeno Chára (O) ... 49 zápasů ... 7 gólů ... 16 asistencí ... 23 kanadských bodů ... +/-: 7 záporných bodů
Peter Cehlárik (LK/PK) ... 3 zápasy ... 0 gólů ... 1 asistence ... 1 kanadský bod.... +/-: -1 záporný bod
Ondřej Kaše (LK/PK) ... 6 zápasů ... 0 gólů ... 1 asistence ... 1 kanadský bod ... +/-: 0
David Krejčí (C) ... 61 zápasů ... 13 gólů ... 30 asistencí ... 43 kanadských bodů ... +/-: 14 kladných bodů 
David Pastrňák (PK) ... 70 zápasů ... 48 gólů ... 47 asistencí ... 95 kanadských bodů ... +/-: 21 kladných bodů 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.