bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bolest zad neodeznívá. Ani přesně nevím, kde je problém, smutní Chris Phillips

7. září 2015, 7:00

Michal Sobotka

V posledních letech rozhodně nepatřil mezi marody. Loni však obránce Chris Phillips trpěl. Sedmatřicetiletý bek neměl ani poloviční dávku ze základní části a vyhlídky do dalšího roku nejsou veselejší. Problém se zády u něj přetrvává. „Je to významná překážka,“ je si vědom Kanaďan.

Od sezony 2006/07 až do předminulého ročníku vynechal jen 15 zápasů. Loni se však zdravotní patálie začaly u obránce Chrise Phillipse ozývat častěji. Sedmatřicetiletý veterán podstoupil operaci zad a vynechal 46 zápasů základní části a také play-off. Chirurgický zákrok se údajně vyvedl, jenže nyní Kanaďana záda znovu trápí.

Kvůli přetrvávajícím problémům tak nestihne přípravný kemp, který Ottawě začíná 17. září. „Je to významná překážka a velmi frustrující,“ přiznává sedmadvacetinásobný reprezentant. Výrazným problémem je, že sám ani neví, kde je zakopaný pes. „Operace se vyvedla. Nemám ponětí, co se přesně stalo. Možná se jednalo o potíže při rehabilitaci. Nevím,“ smutní.

Murray na něj počká

Phillips si je dobře vědom, že se blíží ke konci své kariéry a podobné události mu jistě na sebevědomí nepřidají. „Nikdy není dobré se zranit, ovšem když víte, že vám moc roků do konce kariéry nezbývá, je to ještě nepříjemnější,“ říká. Rodák z Calgary nesehrál jediný zápas od 5. února a je možné, že jeho návrat na led se bude konat až ve druhé polovině sezony.

S touto informací už počítá také generální manažer Bryan Murray. Ze všeho nejvíc podle něj musí zůstat Phillips trpělivý. Murray by rád se svým zkušeným bekem v budoucnu stále počítal. „Pokud se uzdraví do druhé poloviny sezony, tak s ním určitě budeme počítat. Jeho zkušenosti se nám v té fázi sezony jistě budou hodit,“ věří.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.