bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boj o místo mezi třemi tyčemi. Vstoupí Mrázek do play off jako jednička?

30. června 2020, 16:00

Ondřej Mach

Predikovat, jak budou vypadat sestavy jednotlivých týmů v kvalifikačním kole do play off, potažmo v samotné vyřazovací části, je v tuto chvíli takřka nemožné. Jasno přitom v řadě klubů není ani v případě brankářského postu. Jedním z nich jsou Carolina Hurricanes, za které chytá český gólman Petr Mrázek.

Generální manažeři a trenéři se v poslední době vyjadřují, že ve vyřazovací části dostanou prostor hráči s aktuálně nejlepší formou. To je ostatně logické, liga se rozběhne nejdříve na začátku srpna, tedy po více než čtyřměsíční pauze.

Velmi důležité tak budou přípravné kempy, které by podle původního plánu měly odstartovat už 10. července. Generální manažer Flames Brad Treliving se například nechal slyšet, že nebude záležet na tom, kolik toho hráči odehráli v základní části. Nastoupí zkrátka dvacítka momentálně nejlépe připravených hokejistů.

Tvrdý boj o pozici jedničky čeká i Petra Mrázka. Osmadvacetiletý brankář v probíhajícím ročníku vytvořil tandem s Jamesem Reimerem. Prvně jmenovaný sice odchytal o patnáct duelů více, jeho kanadský kolega ale zase disponoval o něco lepšími statistikami.

Obsazení brankoviště ale zatím trenér Rod Brind’Amour neřeší. „Je lehké teď říct, že ukážu na Petra,“ řekl kouč Hurricanes pro oficiální web NHL. „Třeba bude mít špatnou formu. Nebudu to vědět, dokud neuvidím, jak na tom jsou.“

 

Brind’Amoura nečekají těžká rozhodnutí jen co se brankářů týče, Carolina má kromě toho přetlak v obranných řadách. Organizace před uzávěrkou přestupů v reakci na několik zranění získala Bradyho Skjeie nebo Samiho Vatanena.

Největší dopad měla zřejmě absence Dougieho Hamiltona, který do té doby prožíval vynikající sezonu. Nejproduktivnější bek týmu doléčil zlomeninu lýtkové kosti a na tréninkový kemp by měl být k dispozici.

Blízko návratu na led by navíc měl být i Brett Pesce. Trenérský štáb Hurricanes mimo to může počítat se službami Jaccoba Slavina, Jakea Gardinera, Trevora van Riemsdyka, Joela Edmundsona nebo Haydna Fleuryho. V rámci ligy se jedná o nadstandardní obranu.

„V týmu bude dobrá konkurence. Pokud budou všichni zdraví, tak budeme mít několik hráčů navíc, takže bude opravdu záležet na tom, jak budou vypadat na konci kempu. Až začneme hrát, tak se bude počítat každý zápas. Musíme postavit kohokoli, kdo bude připraven,“ přidal ještě trenér Caroliny.

Čtěte také:
Statistická vyčůranost. Kouč Bruins chce play-off v Torontu kvůli bilanci z posledních let

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.