bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bohatá předvánoční nadílka: čeká nás čtrnáct zápasů, z toho šest ještě před půlnocí

22. prosince 2018, 18:30

Marek Galata

Sobotní program startuje již tradičně v příznivý čas pro všechny evropské fanoušky. Před půlnocí středoevropského času se odehraje hned šest zápasů, které lákají zejména na kalifornské derby mezi San Jose a Los Angeles. I po půlnoci se však bude na co dívat. Tahákem může být například bitva dvou týmů Original Six či duel mezi Minnesotou a Dallasem, kde půjde o hodně důležité body.

19:00 Boston Bruins – Nashville Predators

Bostonští vstupují do zápasu se dvěma výhrami v řadě. K prodloužení vítězné série by jim měl po šestnáctizápasové absenci konečně pomoct i jeden z jejich klíčových hráčů Patrice Bergeron. „Pokud se bude po včerejším tréninku cítit dobře, je v sestavě,“ říká k jeho stavu trenér Bruins Bruce Cassidy.

Nashville v tomto utkání zakončí svůj čtyřzápasový trip, ze kterého zatím vydoloval pouhý jeden bod. Co je však ještě horší, z posledních devíti venkovních utkání Predátoři získali jen dva body. Kapitán Roman Josi proto burcuje: „Musíme zůstat pozitivní, neustále si věřit a jsem si jistý, že se situace obrátí.“

19:00 Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets

Philadelphia po nemastných výkonech, které vyústily v odchod trenéra Davea Hakstola, chytila druhý dech a pod dočasným vedením Scotta Gordona je ve dvou zápasech bodově stoprocentní. Velký podíl na tom má i nadějný gólman Carter Hart, který by se měl postavit do brány i v tomto střetnutí.

Columbus má taktéž na kontě dvě výhry v řadě a stejně jako Flyers se opírá o zlepšené výkony v brankovišti. Sergej Bobrovskij měl vlažnější start do sezóny, ale v posledních zápasech se dostává do formy hodné dvojnásobného držitele Vezina Trophy. Podle předpokladů by měl strážit svatyni Blue Jackets i dnes.

20:00 Detroit Red Wings – Florida Panthers

Detroit zatím v této sezoně podává výkony lehce nad očekáváním mnohých expertů. V tomto utkání bude chtít navázat na čtvrteční výhru z ledu Caroliny a umazat něco z šestibodové ztráty na druhou divokou kartu.

Florida naopak zažívá ročník jako ze zlého snu. Tým, kterému posledně utekla účast ve vyřazovacích bojích jen o vlásek, se marně snaží nastartovat motor a krčí se na předposledním místě Východní konference. Oklepou se Panthers z minulého zápasu, kdy utrpěli debakl 1:6 na ledě Toronta?

22:00 Vegas Golden Knights – Montréal Canadiens

Loňský finalista z „Města hříchu“ opět buduje z domácí T-Mobile Areny nedobytnou tvrz. Aktuálně se chlubí již šestizápasovou sérií výher na domácím ledě a nehodlá slevit. Tím spíše, že svému dnešnímu soupeři dluží porážku 4:5 z 10. listopadu, kdy se oba týmy potkaly naposledy.

Montréal patří mezi pozitivní překvapení této sezony, neboť se drží na pozici zajišťující postup do play-off. Pikantní duel prožije slovenský křídelník Tomáš Tatar, který u Golden Knights v minulé sezoně krátce působil a ve svém novém působišti předvádí solidní výkony. Druhý z aktérů letní výměny, Max Pacioretty, do utkání kvůli zranění nezasáhne.

22:00 San Jose Sharks – Los Angeles Kings

San Jose zažívá vydařené období, když z posledních deseti zápasů zaznamenalo sedm výher. Přestože Sharks poslední utkání proti Winnipegu před vlastními fanoušky nezvládli, mají dnes slušnou šanci na reparát. V kalifornském derby se totiž postaví nejhoršímu týmu ligy: Los Angeles Kings.

Vítězové Stanley Cupu z let 2012 a 2014 evidentně mají svá nejlepší léta za sebou a prakticky od začátku sezony se nehnou z posledního místa. Výsledky se příliš nelepší ani po výměně trenéra, proto novou jiskru naděje představuje návrat Ilji Kovalčuka, který by se měl k týmu připojit právě dnes.

22:00 Calgary Flames – St. Louis Blues

Calgary patří v poslední době mezi nejžhavější týmy, v posledních deseti utkáních má bilanci 7-2-1. Svůj návrat vyhlíží Michael Frolík, který po zranění již trénuje. Volno od trenéra Peterse tentokrát dostane David Rittich, do brány se tak postaví Mike Smith.

St. Louis, které bylo po mohutném letním posilování mnoha experty označováno za černého koně této sezony, se zatím trápí. Z mizérie se hosty bude snažit vytáhnout hvězdný Vladimir Tarasenko, který na Flames umí – v posledních šestnácti utkáních proti tomuto soupeři zaznamenal šestnáct bodů.

01:00 Arizona Coyotes – Colorado Avalanche

Domácí do zápasu vstupují z předposlední pozice v Západní konferenci a s třemi porážkami v řadě. Vzhledem k tomu, že za posledních osm zápasů zaznamenali jen dva body a že v posledním vzájemném střetnutí doma prohráli vysoko 1:5, nejsou favority ani v tomto utkání.

Hosté z Colorada se budou snažit odčinit domácí porážku 1:2 proti Chicagu ze včerejší noci a posílit svoji pozici v Centrální divizi. Do branky by měl nastoupit Semjon Varlamov, který zatím nově příchozího Phillippa Grubauera v interním brankářském souboji jednoznačně zastiňuje.

01:00 Buffalo Sabres – Anaheim Ducks

Buffalo v poslední době malinko ubírá plyn, ale stále se drží mezi prvními třemi týmy Atlantické divize. Do utkání vstoupí s odhodláním zlomit dvě po sobě jdoucí prohry a konečně vyhrát. Šanci v bráně by měl dostat Linus Ullmark.

Naopak Anaheim prožívá vydařenější období, když v posledních deseti zápasech zaznamenal hned sedm výher. Za zatím úspěšnou sezonu vděčí zejména výborným výkonům brankáře Johna Gibsona, který by se měl postavit do brány i v tomto utkání.

01:00 Toronto Maple Leafs – New York Rangers

Toronto jde do utkání dvou tradičních týmů se sebevědomím z posledního domácího utkání, ve kterém rozstřílelo Floridu. Proti Rangers bude chtít snížit osmibodovou ztrátu na vedoucí tým Atlantické divize, Tampu Bay.

New York Rangers se sice nachází mimo příčky zajišťující postup do play-off, ovšem jejich výkony se vzhledem k probíhající přestavbě řadí spíše k tomu pozitivnějšímu. V dnešním utkání se „Blueshirts“ budou pravděpodobně opět opírat o výkon Henrika Lundqvista.

01:00 Ottawa Senators – Washington Capitals

Ottawa je dalším z těch týmů, od kterých se letos příliš nečekalo, ale které se perou se ctí. Dnešní utkání je jejich druhé ve dvou dnech – minulou noc podlehli New Jersey na jejich ledě 2:5. Pozitivem byl návrat Matta Duchena, který se po zranění uvedl dvěma góly. Přidá dnes další?

Washington se naopak vyhřívá na první příčce Metropolitní divize. I pro Capitals se jedná o druhý zápas ve dvou dnech, avšak ten první byl na rozdíl od Senators vítězný (domácí výhra na Buffalem 2:1). Volno dostane jednička Braden Holtby, zaskočí jej jeho náhradník Pheonix Copley.

01:00 Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins

Vypadá to, že ani tato sezona nebude pro Carolinu zlomová, mužstvo z Raleighu se opět nachází v uctivé vzdálenosti od poslední divoké karty. Momentální nepříliš příznivou bilanci 3-5-2 se bude snažit vylepšit i Petr Mrázek, který by se měl postavit do brány.

Naopak Pittsburgh se po bídném startu zvedl a aktuálně se nachází na třetím místě Metropolitní divize. Z posledních pěti zápasů zapsal čtyři výhry a je favoritem i v tomto klání. Jediným znepokojením je stále se hledající Matt Murray, který by měl dnes dostat další šanci ke zlepšení svých statistik.

02:00 Minnesota Wild – Dallas Stars

Zajímavý duel dvou sousedů v tabulce. Minnesotě se momentálně příliš nedaří, z posledních deseti utkání vyhrála jen tři a vypadla z postupových míst do play-off. Hlavním problémem je především ofenziva, vždyť v minulých třech utkáních skórovali Wild jen dvakrát!

Forma Dallasu není o moc lepší, během posledních šesti zápasů vyhráli jen jedenkrát. Nepřízeň osudu se budou Stars snažit zlomit s Benem Bishopem v bráně, který letos opět podává slušné výkony.

04:00 Vancouver Canucks – Winnipeg Jets

Potřetí a naposledy se v základní části této sezony utkají týmy Canucks a Jets. Vancouver předešlou dvojici utkání prohrál a tentokrát bude chtít opačný výsledek. K tomu by mu měla pomoci vytříbená hra v početní nevýhodě – Canucks ubránili již dvacet oslabení v řadě!

Zatímco Vancouver klepe na dveře play-off, Winnipegu se z první pozice v Západní konferenci dýchá podstatně lépe. Během posledních desíti utkání jich hned osm vyhrál a vytváří dojem, že bude velmi obtížné jej zastavit.

04:00 Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning

Ačkoliv Edmonton minulé dva zápasy prohrál, pod novým koučem Kenem Hitchcockem se mu podařil slušný vzestup tabulkou, který aktuálně znamená druhou divokou kartu. Protože Oilers první vzájemný duel prohráli 2:5, byl by pro ně návrat na vítěznou vlnu o to sladší.

Tampa Bay Lightning je v současnosti nejlepší tým v celé lize a jejich aktuální forma 9-0-1 budí pořádný respekt. V minulém utkání přetlačila silné Calgary a stejný proces bude chtít udělat i s druhým albertským týmem. Do branky by se po minulém utkání měl vrátit Andrej Vasilevskij.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.