bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blues se bouří právem. Proč Karlssonův gól v prodloužení platil?

16. května 2019, 17:00

Vojtěch Balon

Před pár dny vyšel na našem serveru obsáhlý článek Petra Adlera pod trefným nadpisem "Zebry se plaší" o pochybeních rozhodčích během letošních vyřazovacích bojů. V noci na dnešek došlo k dalšímu přehmatu v podání zeber, chyba Marca Joanettea a Dana O'Rourkeho navíc tentokrát rozhodla celý zápas.

Hokejisté St. Louis už byli proti San Jose blizoučko k vítězství, 61 sekund před koncem třetí třetiny ale vyrovnal Logan Couture, a následovalo tak prodloužení. To rozhodl touto trefou obránce Sharks Erik Karlsson:

Vítězný gól San Jose ale s nejvyšší pravděpodobností neměl platit, útočník Timo Meier se totiž zcela jednoznačně dopustil přihrávky rukou. Ta je podle pravidla 79.1 v NHL povolena jen tehdy, pokud z ní útočící tým nezíská žádnou výhodu. To se v tomto případě logicky nestalo, Meier rukou dostal puk ke Gustavu Nyquistovi, který následně přihrál na gól Karlssonovi a Sharks díky tomu vedou 2:1 na zápasy.

Blues začali vehementně protestovat a rozhodčí se jali mezi sebou radit, gól ale odvolat nešlo. Důvod je až směšný: pravidla nedovolují užití videa po přihrávkách rukou.

„Jasně, že to byla přihrávka rukou. Pokusíme se přes to přenést, liga se postará o zbytek stejně jako tomu bylo v letošním play-off doposud,“ prohodil ironicky útočník St. Louis David Perron. Kapitán týmu Alex Pietrangelo volil emotivnější slova: „Nedostal jsem žádné vysvětlení, očividně existují různá pravidla pro různé týmy. Určitě se jim (Joannetteovi a O'Rourkemu) nebude dobře spát, až se podívají na záznam.“

Frustrovaný generální manažer Doug Armstrong zašel ještě dál, krátce po zápase bušil na dveře rozhodcovské kabiny a soukal ze sebe výrazy, které nepatří do lepší společnosti.

Neprávem inkasovaný gól to ale Blues nevrátí, San Jose vede 2:1 na zápasy. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.