bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blues přišli o Schwartze. Poradí si i bez něj?

13. prosince 2017, 11:45

Jakub Prchal

St. Louis jakožto lídr Západní konference prožívá velmi dobrou sezónu. Po loňských bojích o divokou kartu jde o příjemné zadostiučinění. Přesto se zdá, že se jim opět lepí smůla na paty. Přišli totiž o Jadena Schwartze, druhého nejproduktivnějšího hráče týmu.

Schwartz bude chybět přibližně šest týdnů z důvodu poranění kotníku. Byl tak zapsán na listinu zraněných hráčů společně s jeho pětatřiceti kanadskými body za čtrnáct branek a dvacet jedna asistencí. Navíc vyniká i v defenzivní činnosti. V jeho prospěch mluví statistika účasti na ledě, která se před zraněním zastavila na kladné třiadvacítce. V celé NHL je lepší už jen jeho spoluhráč Brayden Schenn.

„Je to opravdu špatné. Jaden byl pro mě v této sezóně hokejista ve formě nejužitečnějšího hráče, opravdu,“ zmínil se Brayden Schenn. „Zranění jsou součástí naší profese, ale bude nám hodně chybět. Člověka to naštve, protože hrál skvěle v útoku i obraně. Nic se nedá dělat. Musí se najít jiní, kteří převezmou jeho úlohu. Doufejme, že se Jaden brzo vrátí zpět.“

Brayden Schenn: „Letos je náš nejužitečnější hráč.“

Bluesmanům se navíc zranil i hvězdný obránce Alex Pietrangelo, jenž nasbíral třiadvacet bodů ve třiceti zápasech. V součtu se ztrátou Schwarze jde o pořádnou facku pro tým, který do dnešního dne překvapoval svými výkony i předvedenou hrou.

„Ti dva jsou velkým důvodem letošních úspěchů. Mužstvo ale má vítěznou mentalitu. Pokud se nám stane něco podobného, vždy je připraven někdo jiný v řadě, kdo je zastoupí. Kluci díru zaplnili skvěle," vysvětloval Roberto Bortuzzo po utkání s Buffalem. Zmiňovaný zápas Blues vyhráli těsně 3:2.

Právě taková výhra ale může tým stmelit. Dokazuje totiž, že Blues drží pohromadě a herní pohoda se překlápí na každého jednoho hráče. To ostatně dokázali již na začátku sezóny, kdy se jim zranili Zach Sanford a Robby Fabbri. Nyní si musí poradit znovu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.