bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blues přepisují klubovou historii. Kdo na tom má největší zásluhu?

20. února 2019, 10:37

Matěj Hodoval

V tuto chvíli vypadají jako nezastavitelný tank, ačkoliv by si to ještě pár měsíců dozadu dokázal představit jen málokdo. Ještě 2. ledna tohoto roku bylo St. Louis na posledním místě ligy. Jenže situace se naprosto změnila.

Nikdo nemůže přehlédnout aktuální formu Blues. Svěřenci Craiga Berubeho zvítězili proti Torontu 3:2 po prodloužení, čímž si zajistili neuvěřitelnou jedenácté vítěství v řadě a zatím prožívají bezchybný únor. Jedenáct výher v řadě znamená nový klubový rekord.

Oslňující forma se promítá samozřejmě i do postavení v tabulce, Blues vyšplhali až na třetí místo Centrální divize a začínají nahánět druhý Nashville, na který jim aktuálně schází šest bodů. Co je ale mnohem důležitější je náskok devíti bodů na Minnesotu, jež drží poslední postupové místo v Západní konferenci. 

„Je to zábava takový hokej, hodně si to užíváme.Z začátku roku to bylo velmi frustrující, jak jsme stále dřeli bez výsledku. Teď můžete vidět, jak jsme se spojili, všichni věří v ostatní.Každý se snaží ulehčit práci dalšímu spoluhráči,“ říká jeden z hlavních pilířů týmu, Ryan O'Reilly.

O'Reilly, který přišel do St. Louis před sezonou v rámci velkého trejdu z Buffala, se postaral o vítězný gól v prodloužení zápasu s Toronta, když v situaci 2 na 1 vzal zodpovědnost do svých rukou a místo přihrávky rozhodl utkání. Pro kanadského vousáče to byla třiadvacátá branka v letošní sezoně, ve které je zatím s celkovým ziskem 61 bodů nejproduktivnějším hráčem týmu.

Celkem dva Bluesmani zatím dokázali pokořit hranici čtyřiceti kanadských bodů. Tím druhým je další ofenzivní tahoun mužstva, Vladimir Tarasenko. Ruský forvard hraje po menší krizi opět skvělý hokej, svědčí tomu i jeho nejdelší bodová série, která skončila právě proti Torontu a trvala dvanáct zápasů v řadě.

Pravděpodobně tu úplně největší zásluhu na vzestupu ale mají jiní. Během krize na začátku ročníku tlačila St. Louis bota především v defenzivní činnosti. Řešením byl Jordan Binnington, o němž jsme psali již dříve. Tato senzace nejen, že podává famózní výkony a vytvořil nový rekord, který stále může vylepšit, mezi nováčkovskými brankáři Blues, když vyhrál devět zápasů v řadě a překonal tak Brenta Johnsona ze sezony 2000/2001. Navíc pozvedl výkony také svého kolegy. 

Jake Allen neměl zrovna ideální ročník, nicméně příchod konkurence do brankoviště mu více než prospěl. Kanadský gólman vytáhl svou úspěšnost zákroků nad 90 %, navíc se svým parťákem dokázali v únoru udržet tři zápasy v řadě čisté konto, z nichž na jednom má zásluhu Allen.  

Pro pořádek si připomeňme i Binningtonova čísla. Rodák z Richmond Hill odchytal sedmnáct zápasů, zapsal dechberoucí čtyři čistá konta a pyšní se 93,7% úspěšností zákroků. Blues nezbývá než doufat, že tato forma vydrží maskovaným mužům co nejdéle.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.